Profesorii nu mai sunt obligați să meargă la recensământVești bune pentru profesori cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar. Dacă în anii trecuți aceștia erau obligați să meargă din usă în usă pentru a face recensământul copiilor din circumscripția școlilor, anul acesta secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Monica Anisie, susține că acest lucru nu este obligatoriu.

MONICA ANISIE, secretat de stat, Ministerul Educației și Cercetării Științifice: "Precizez faptul că regulamentul cadru pe care anul acesta prin ordin de ministru regulament cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, prevede la articolul 8, alineatul 5, dacă îmi dați voie chiar citez, că unitățile de învățământ în baza documentelor furnizate de autoritățile publice locale și Serviciul de Evidență a Populației au obligația de a face, anual, recensământul copiilor din circumscripția școlară care au vârsta corespunzătoare pentru înscierea în învățământul preșcolar și primar. Prin urmare, cadrele didactice și reprezentanții unităților de învățământ preuniversitar, mai exact directorii, în baza documentelor pe care le primesc de la autoritățile publice locale și de la Serviciul de Evidență a Populației realizează acest recensământ. Nu este obligatoriu să meargă din ușă în ușă. Este obligatoriu să ceară aceste documente și să vadă pe baza documentelor pe care le primesc care este de fapt populația școlară pe care o vor aștepta în anul școlar următor. Reporter: -Și cu toate acestea, școlile au primit înștiințări de la inspectorate, cum că profesorii ar trebui să facă în continuare acest lucru. -Probabil că inspectoratele școlare s-au gândit la acest moment că este mai firesc să facă acest recensământ în mod să spunem, mai sigur, să se bazeze pe ce văd în teritoriu, nu pe ceea ce primesc de la autoritățile publice locale."

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Obligația profesorilor de a merge din ușă în ușă este o practică veche de zeci de ani. Au existat și cazuri în care siguranța cadrelor didactice a fost pusă în pericol. Unul dintre acestea a fost când o tânără de 24 de ani, profesor la o școală din Capitală a mers pentru a face recensământul în blocul care i-a fost repartizat. Aceasta a avut ghinionul de a bate la o usă în spatele căreia se afla un bărbat violent și puțin a lipsit ca tânăra să nu fie agresată."

MONICA ANISIE, secretat de stat, Ministerul Educației și Cercetării Științifice: "Există și astfel de cazuri și din păcate aici vorbim de societate, vorbim de modul în care privim școala. Ar trebui să existe o altă abordare din partea societății față de cadrele didactice și față de școală. Trebuie să existe respect, educație și în felul acesta să poată să existe până la urmă o conlucrare spre binele tuturor, spre binele copiilor noștri."

Național TV a solicitat în repetate rânduri eliminarea acestei aberații din sistemul de învățământ. Debaterea a continuat în cadrul emisiunii Miezul Problemei, realizate de Elena Oprea şi Mircea Coşea, care va relua problemele din educaţie şi în ediţiile din noul sezon care debutează în 15 septembrie, de la ora 17.15.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Dragoste sub clar de luna
Drama

Dragoste sub clar de luna

„Love in the Moonlight” spune imposibila poveste de dragoste dintre prințul Lee Yeong și Hong Raon, unul dintre eunucii săi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook