Proiect al Ministerului Sănătății de raportare a bolilor transmisibileMedicii ar putea fi obligați, în curând, să raporteze anumite boli transmisibile, încă de la primul caz! Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea metodologiei de raportare și a circuitului informațional pentru supravegherea bolilor transmisibile, precum și pentru abrogarea unor acte normative. Dacă proiectul va fi adoptat, medicii vor raporta printre altele, cazuri de febră acută hemoragică, Ebola, antrax pulmonar, botulism, pestă, difterie, rujeolă, holeră, febră tifoidă, infecție cu virus West Nile, febră Chikungunyia și infecție cu virusul Zika. în Fișa unică de raportare vor fi incluse infecțiile asociate îngrijirilor medicale și Sindromul Hemolitic Uremic.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Datele referitoare la bolile transmisibile vor fi validate de către medicul epidemiolog de la direcția județeană de sănătate publică și de la Direcția de Sănătate Publică București. În plus, proiectul mai prevede ca laboratoarele de analize medicale să fie incluse în rândul unităților care raportează bolile transmisibile."

Pentru ca reglementările să devină operaționale, va fi introdusă aplicația web pentru Registrul Unic de Boli Transmisibile, aflată în proprietatea și administrarea Institutului Național de Sănătate Publică prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, precum și Institutul Național de Sănătate Publică asigură, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, primirea informațiilor telefonice privind cazurile de boală transmisibilă, potrivit proiectului. În cazul în care cazurile nu vor fi raportate, medicii vor fi sancționați.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook