Proiect al Ministerului Sănătății de raportare a bolilor transmisibileMedicii ar putea fi obligați, în curând, să raporteze anumite boli transmisibile, încă de la primul caz! Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea metodologiei de raportare și a circuitului informațional pentru supravegherea bolilor transmisibile, precum și pentru abrogarea unor acte normative. Dacă proiectul va fi adoptat, medicii vor raporta printre altele, cazuri de febră acută hemoragică, Ebola, antrax pulmonar, botulism, pestă, difterie, rujeolă, holeră, febră tifoidă, infecție cu virus West Nile, febră Chikungunyia și infecție cu virusul Zika. în Fișa unică de raportare vor fi incluse infecțiile asociate îngrijirilor medicale și Sindromul Hemolitic Uremic.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Datele referitoare la bolile transmisibile vor fi validate de către medicul epidemiolog de la direcția județeană de sănătate publică și de la Direcția de Sănătate Publică București. În plus, proiectul mai prevede ca laboratoarele de analize medicale să fie incluse în rândul unităților care raportează bolile transmisibile."

Pentru ca reglementările să devină operaționale, va fi introdusă aplicația web pentru Registrul Unic de Boli Transmisibile, aflată în proprietatea și administrarea Institutului Național de Sănătate Publică prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, precum și Institutul Național de Sănătate Publică asigură, 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, primirea informațiilor telefonice privind cazurile de boală transmisibilă, potrivit proiectului. În cazul în care cazurile nu vor fi raportate, medicii vor fi sancționați.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Crusoe
Aventura

Crusoe

Eroul poveștii este un bărbat pe nume Robinson Crusoe care, împreună cu tovarășul său, naufragiază pe o insulă unde vor petrece 28 de ani. Doar amintirea iubitei sale îl poate ajuta pe Crusoe să nu își piardă mințile. Crusoe și prietenul său trebuie să își folosească întreaga inteligență pentru a supraviețui.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook