Reuniune științifică, la Politehnica BucureştiReuniune academică de interes internațional, la Universitatea Politehnică București! Instituția de îmvățământ superior găzduieşte zilele acestea Conferinţa Internaţională a Comisiei Permanente de Standardizare a Terminologiei în domeniul Mecanismelor şi Roboţilor. Astfel, profesori şi oameni de ştiinţă din Germania, Rusia, Belarus, Olanda, Finlanda, Ungaria , România, Sloavacia, China şi Taiwan s-au întâlnit pentru a discuta despre termeni, concepte şi potenţialul de creştere a valorii dicţionarului Federaţiei Internaţionale de Ştiinţă.

PAUN ANTONESCU, profesor universitar, Tehnologia Mecanismelor ”Această conferinţă se desfăşoară în două etape , teoria mecanismelor şi a doua etapă, lucrări în domeniul mecanismelor şi al roboţilor. Începe cu o discuţie despre stadiul actual al standardizării terminologiei.”

ULF DORING, Institutul Tehnic Ilmenall, Germania ”Sunt inginer de computere şi jobul meu este software-ul din spate şi implementarea unei metode noi de a menţine acest dicţionar. Pntru că înainte acest lucru era făcut cu fişiere word şi trimis pe e mail. Acum am creat noi posibilităţi să transpunem datele în pagini web şi acolo rezultatele imediat. Deci face lucrurile mult mai rapide.”

TORSTEN BRIX, Institutul Tehnic Ilmenall, Germania ”Am întâlnit oameni foarte interesanţi. Pentru mine este important ca întâlnirea de la Bucureşti va fi un succes şi că munca noastră va da da roade. Avem posibilitatea să vedem un pic din România, este organizat şi un program cultural. Sunt foarte entuzismat de cum se desfăşoară aceste zile.”

Conferința organizată la Politehnica din București este a 26-a întâlnire lucrativă a Comisiei de Standardizare care funcţionează din 1973. Din 1976, România a fost un membru important în cadrul Comisiei prin efortul profesorului Nicolae Manolescu, fondatorul şcolii româneşti de teoria mecanismelor şi maşinilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Crusoe
Aventura

Crusoe

Eroul poveștii este un bărbat pe nume Robinson Crusoe care, împreună cu tovarășul său, naufragiază pe o insulă unde vor petrece 28 de ani. Doar amintirea iubitei sale îl poate ajuta pe Crusoe să nu își piardă mințile. Crusoe și prietenul său trebuie să își folosească întreaga inteligență pentru a supraviețui.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook