Reuniune științifică, la Politehnica BucureştiReuniune academică de interes internațional, la Universitatea Politehnică București! Instituția de îmvățământ superior găzduieşte zilele acestea Conferinţa Internaţională a Comisiei Permanente de Standardizare a Terminologiei în domeniul Mecanismelor şi Roboţilor. Astfel, profesori şi oameni de ştiinţă din Germania, Rusia, Belarus, Olanda, Finlanda, Ungaria , România, Sloavacia, China şi Taiwan s-au întâlnit pentru a discuta despre termeni, concepte şi potenţialul de creştere a valorii dicţionarului Federaţiei Internaţionale de Ştiinţă.

PAUN ANTONESCU, profesor universitar, Tehnologia Mecanismelor ”Această conferinţă se desfăşoară în două etape , teoria mecanismelor şi a doua etapă, lucrări în domeniul mecanismelor şi al roboţilor. Începe cu o discuţie despre stadiul actual al standardizării terminologiei.”

ULF DORING, Institutul Tehnic Ilmenall, Germania ”Sunt inginer de computere şi jobul meu este software-ul din spate şi implementarea unei metode noi de a menţine acest dicţionar. Pntru că înainte acest lucru era făcut cu fişiere word şi trimis pe e mail. Acum am creat noi posibilităţi să transpunem datele în pagini web şi acolo rezultatele imediat. Deci face lucrurile mult mai rapide.”

TORSTEN BRIX, Institutul Tehnic Ilmenall, Germania ”Am întâlnit oameni foarte interesanţi. Pentru mine este important ca întâlnirea de la Bucureşti va fi un succes şi că munca noastră va da da roade. Avem posibilitatea să vedem un pic din România, este organizat şi un program cultural. Sunt foarte entuzismat de cum se desfăşoară aceste zile.”

Conferința organizată la Politehnica din București este a 26-a întâlnire lucrativă a Comisiei de Standardizare care funcţionează din 1973. Din 1976, România a fost un membru important în cadrul Comisiei prin efortul profesorului Nicolae Manolescu, fondatorul şcolii româneşti de teoria mecanismelor şi maşinilor.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook