Rezultatele finale ale examenului de bacalaureatRezultate finale la examenul de Bacalaureat! După soluționarea contestațiilor numărul mediilor de 10 obținute la nivel național a crescut la 78 față de 56 câte se înregistrau înainte de recorectarea lucrărilor. În ansamblu, contestațiile au mărit rata promovabilității, astfel că 68,1% dintre elevi au obținut medii peste 6 la examenul de maturitate. Înainte de contestații, promovabilitatea la nivel național era de 66,7%. Examinatorii au soluționat cele circa 44.400 de contestații care au fost depuse pentru sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2016, rezultatele fiind publice pe portalul bacalaureat.edu.ro.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În urma primei sesiuni de anul acesta a examenului de bacalaureat au fost mai puține contestații, față de prima sesiune de anul trecut. Mai multe, însă, comparativ cu datele din sesiunea iunie-iulie 2014. Cele mai multe contestații au fost depuse de absolvenții nemulțumiți de notele obținute inițial la proba scrisă de Limba și literatura română."

Cele mai multe contestații au fost depuse în Capitală și în județele Iași și Argeș, iar cele mai puține, în județele Covasna, Tulcea și Ilfov. Potrivit ordinului ministrului Educației, înscrierea la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 18 și 22 iulie 2016. A doua sesiune începe în 16 august cu evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română și în limba maternă și se încheie în 26 august cu proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afișate pe 29 august 2016, până la ora 16,00, și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20,00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate pe 1 septembrie 2016.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook