Sanitas, în grevă japonezăZeci de mii de membri ai Federaţiei Sanitas sunt azi în grevă japoneză. Toţi cei care sutn la serviciu vor purta banderolă, în semn de protest faţă de ordonanţele privind salarizarea în sistemul de sănătate. La protesti participă şi angajaţi care nu sunt membri de sindicat. Protestatarii cer ca şi personalul tehnic şi administrativ din sănătate să beneficieze de majorările salariale prevăzute de ordonanţa 20/2016. Este vorba de 23.000 de persoane, la care se adaugă 1.800 de funcţionari publici din Direcţiile de Sănătate Publică, angajaţii din asistenţă socială şi din grădiniţe. Sindicaliştii mai solicită rezolvarea deficitelor majore dintre spitalele clinice şi cele neclinice şi a discrepanţelor din rândul asistenţilor medicali, între cei cu studii superioare şi absolvenţii de şcoală postliceală, precum şi creşterea veniturilor pentru angajaţii din asistenţa socială.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au anunţat că protestele vor continua. Peste o săptămână vor organiza o grevă de avertisment de două ore, iar pe 31 octombrie vor să declanşeze grevă generală pe perioadă nedeterminată. În urma negocierilor cu reprezentanţii Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat că speră ca, până la greva generală, ordonanţa să ajungă în plen şi să fie rezolvată şi problema acelor categorii de personal medical care nu au fost incluse în creşterile salariale.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook