Satele din Mehedinţi sunt invadate de omiziSituaţie îngrijoratoare în mai multe localităţi din judeţul Mehedinţi. Din cauza secetei, omizile au invadat livezile şi au lăsat pomii fără frunze, iar oamenii se tem că la toamna nu vor mai avea ce aduna. Cel mai afectat este satul Ciorbeni, unde toată recolta a fost compromisă.

AMBIANTA "Nu pică. pică, da-le BEEP , dar nu le manâncă nici... "

După ce au atacat vişinii, cireşii şi merii, în ultima vreme omizile au început să mănânce chiar si viţa de vie, dar şi frunze de nuc, un lucru foarte neobisnuit. Unii săteni spun ca au stropit pomii, dar omizile au apărut din nou. Insectele le-au invadat chiar şi casele.

VOXURI
"Sunt făcute de aşa manieră de caută hrana, şi ce găseşte verde distruge tot"
"Intră şi în casă. Intră peste tot, n-avem ce ne face. Ce v-a distrus. Părul, viţa de vie în faţa casei, toţi pomii"

Oamenii nu ştiu ce tratamente să aplice, ei spun că autorităţile ar trebui să rezolve problema.

IULIAN MORARU, inginer fitosanitar: "S-au dat avertizări la nivel de primărie şi substanţele care să se folosească pentru a combate acest dăunător feroce, practic, el ataca dudul de obicei, dar după aceea atacă orice plantă."

Localnicii se plâng acum că munca lor din timpul anului a fost în zadar. Pomii se vor usca şi nu vor mai da roade.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook