Seceta face ravagiiSeceta face ravagii în România! În județul Ialomița, culturile de floarea soarelui și porumb sunt compromise și se estimează că producția va fi la jumatate față de anul trecut.

AMBIANȚĂ "- El trebuia cum să fie? - El trebuia să fie bobul plin. Bobul plin, așa, dar, în schimb, l-a prins în lapte și a rămas sistal."

În Buzău situația este la fel de alarmantă. Pamântul este atât de uscat, încât a crăpat și cultivatorii spun că nicio ploaie nu ar mai putea salva nimic. Din cauza secetei, nici măcar lucrările de însămânțare nu pot fi pornite, din cauză că solul este tare ca piatra.

AMBIANȚĂ "Crăpăturile, uitați, printre lanurile de porumb ce crăpături! Nu am mai văzut de ani de zile asemenea crăpături. Intră mâna, uitați, intră!"

VOX "Dacă ar ploua în momentul acesta acest lan nu ar mai putea fi salvat. Nu! Aici unde ne aflăm nu va mai putea face nimic și nici la celelalte."

Unicul canal de irigații din județul Buzău, de unde se adăpau și vitele, a fost închis. Aceasta a fost dispoziția autorităților locale, dar oamenii îl acuză pe șeful de la irigații de rea credință.

VOX "Domnul director e venit de vreo doi ani. Mi-a spus că dacă adap, ce fac. Păi, ce face tot omul! I-am dat doi berbecuți si la cateva zile mi-a zis că sunt pătrat de cap. Am avertizat puțin, mi-a oprit apa, după cum se vede."

VOX "- Acum, de când nu mai au apă, ce se întamplă cu ele? - Aleargă după apă. Înnebunește, fuge, ne aleargă pe câmp."

Cel acuzat neagă acuzațiile sătenilor și spune că alimentarea cu apă a fost sistată din cauza unei avarii. Potrivit legii, fermierii ar trebui să încheie un contract și să plătească apa consumată de animale.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook