Șefa D.N.A., Laura Codruța Kovesi, critică votul Senatului în cazul lui OpreaDecizia din Senat în cazul lui Gabriel Oprea, o dezamăgire pentru toată lumea! Potrivit procurorului-şef al D.N.A., Laura Codruţa Kovesi, ceea ce s-a întâmplat la Senat este un vot politic care blochează justiţia. Kovesi amintește că au mai existat astfel de precedente, un astfel de exemplu fiind votul dat în Parlament în cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean. Șefa D.N.A. a reiterat faptul că, în urma votului din Senat, procurorii nu mai pot să stabilească răspunderea penală în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea în cazul morţii poliţitului Bogdan Gigină. Kovesi a punctat atât aspectul juridic al cazului, cât și pe cel emoțional.

LAURA CODRUŢA KOVESI, procuror-şef, DNA ”- Este vorba despre o cercetare disciplinară, în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne, Toba și fostul șef al Direcției de Informații și Protecție al Ministerului de Interne. - Cum vedeți faptul că nu a primit aviz? - E un vot politic care blochează justiția. În urma acestui vot, D.N.A. nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, deci, o mamă rămâne să aștepte.”

În urma valului de critici care a urmat votului din Senat, Gabriel Oprea a postat, astăzi, un comentariu pe pagina sa de Facebook. El precizează că ceea ce s-a decis în plenul Senatului a fost ”să mai treacă încă 3 luni până când dosarul va ajunge în faţa judecătorilor, atât şi nimic mai mult”. Oprea se întreabă în postare cine va plăti pentru calomniile, injuriile şi ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-au produs, când judecătorii îi vor da dreptate. De asemenea spune că motivul pentru care le-a cerut colegilor să nu încuviinţeze solicitarea procurorilor D.N.A. este ”suspiciunea că acest dosar nu vizează înfăptuirea Justiţiei, ci mai degrabă a unor jocuri de altă natură”. Direcția Națională Anticorupție a formulat la începutul lunii septembrie cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Gabriel Oprea, fost vicepremier pentru securitate naţională şi fost ministru al Afacerilor Interne, pentru ucidere din culpă în perioada în care a deţinut funcţia ministerială. Solicitarea D.N.A. a fost respinsă luni, în plenul Senatului, cu 73 de voturi împotrivă, 45 pentru şi 6 abţineri. În toată aveastă perioadă, de la izbucnirea scandalului și până în prezent, Oprea a susținut că este nevinovat și a adus ca argument faptul că el a stat pe bancheta din spate a mașinii, deci nu poate fi acuzat de ucidere din culpă.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii
Autopsia crimei
Drama

Autopsia crimei

Fost neurochirurg de top, dr. Megan Hunt este acum medic legist si mentine un echilibru precar intre analizarea cadavrelor si solutionarea cazurilor si viata sa personala.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook