Sprijin financiar pentru şomeriSprijin pentru şomeri! De la 1 decembrie, cei care se vor angaja vor beneficia de prime, potrivit unui pachet de măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, adoptat de Guvern. Astfel, o persoană care nu are loc de muncă si nu primeşte indemnizaţie de somaj, va beneficia de o prima de activare de 500 lei, în situaţia în care se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin 3 luni.


DRAGOŞ NICOLAE PÎSLARU, ministrul Muncii: "Introducem o primă de activare de 500 de lei pentru orice şomer de lungă durată care semnează un contract de muncă."

De asemenea, o persoană care se angajează într-un loc de muncă situat la o distanţă mai mare de 50 km de casă şi îşi va schimba domiciliul în localitatea unde se află job-ul va primi o primă de instalare de 12.500 de lei. Acest stimulent este valabilă şi pentru românii din Diaspora care vor să revină şi să lucreze în ţară.


DRAGOŞ NICOLAE PÎSLARU, ministrul Muncii: "Încurajăm deplasarea familiilor. Persoana care îşi găseşte loc de muncă la mai departe de 50 de km şi îşi ia un membru al familiei, va beneficia de o primă de 3000 de lei. Potenţialii angajati primesc un sprijin de 12000 de lei ca să se mute."

Este decontată şi naveta. Un şomer care se va angaja la peste 15 km de domiciliu său va beneficia să beneficieze de o subvenţie de 0,5 lei pe kilometru, plafonată la 55 de lei pe zi, care să îi permită să meargă la lucru. Finanțarea acestor măsuri active se va face, pentru prima dată, din fonduri externe nerambursabile și din fonduri publice naţionale aprobate în bugetul asigurărilor pentru șomaj. Guvernul promite şi acordarea de subvenţii pentru angajatori, urmând a fi ridicate plafoanele existente la un nivel nou, de 900 de lei, şi lărgită baza de aplicare. Măsurile urmăresc stimularea mobilităţii geografice a forţei de muncă şi prevenirea depopulării zonelor cu grad înalt de sărăcie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Dragoste sub clar de luna
Drama

Dragoste sub clar de luna

„Love in the Moonlight” spune imposibila poveste de dragoste dintre prințul Lee Yeong și Hong Raon, unul dintre eunucii săi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook