Studenții străini experimentează viața la țară, într-un sat din TimișStrăinii, atrași de traiul românilor! 30 de tineri studenți din mai multe țări a avut ocazia să cunoască viața la țară, într-un sat din județul Timiș. Ei au fost tratați de săteni cu ospitalitate, fapt ce i-a impresionat. Oamenii i-au primit pe studenții străini în gospodăriile lor și i-au învățat să mulgă vaca, să cosească, să întoarcă fânul, să îngrijească păsăretul din curte, dar și grădinile.

AMBIANȚĂ "- Bine ai venit la noi, aici, în România. Aici, în Bodo, de fapt! - Mersi, mersi! Multumesc!"

AMBIANȚĂ "- Na, uite, vezi? - Oh, Dumnezeule! Vreau sa încerc. Vreau și eu să încerc. - Vezi? Uite! Stai aici sub, așa."

VOX "- S-au descurcat foarte bine. - Au prins mișcările? - Da, exact! Le-am arătat. Numai că au fost puțin unghiile mari. Dacă nu aveau unghiile alea mari, erau mai ok."

VOX "Întregul proiect este un proiect Ersmus Plus de mobilitate pentru tineri. Avem 30 de tineri și 6 țări în cadrul proiectului, iar tema principală este participarea tinerilor și felul în care tinerii pot să aibă impact în comunitățile din care vin sau prin care trec."

La rândul lor, tinerii străini i-au învățat pe țăranii români să danseze.

AMBIANȚĂ "- Trebuie sa dansezi si tu! Dansează! Nu? "

Musafirii au vrut și ei să lase o amintire plăcută gazdelor, așa că au reabilitat stația de autobuz din sat.

VOX "Chiar îmi place cultura asta și cum trăiesc oamenii aici și au îmbrățișat fiecare naționalitate, iar asta a fost o inspirație pentru noi."

VOX "A fost grozav! La început am fost puțin timidă, pentru că nu am știut nimic despre români, dar am comunicat prin semne cu copiii, apoi am început să învăț niște cuvinte. Așa că a început să-mi placă viața aici."

Tinerii din Spania, Portugalia, Croația, Slovacia și Bulgaria au petrecut 10 zile în județul Timiș.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook