Tarifele RCA ar putea creșteTariful RCA ar putea crește! Potrivit președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, ţinta de tarif RCA calculată iniţial în prezenţa asociaţiilor transportatorilor, va fi modificată. Cea mai importantă influenţă va veni dinspre reevaluarea cheltuielilor administrative suportate de firmele de asigurare, spune şeful ASF. Pe 15 septembrie, cu ocazia primei încercări de a stabili un tarif maximal, a fost luat în calcul un nivel al cheltuielilor administrative de doar 25%, întrucât Legea RCA, care tocmai trecuse de Senat, plafona cheltuielile la acest nivel. Ulterior, însă, pe 19 septembrie, a apărut Ordonanţa de Urgenţă privind RCA, care nu a inclus nicio limitare. În concluzie va fi nevoie de o reevaluare a ţintei de tarif, deoarece cheltuielile administrative ale asigurătorilor merg spre 40%. Deci este de aşteptat ca ţinta iniţială să crească cu aproximativ 15%, spune Negriţoiu. O altă posibilă cauză pentru modificarea tarifelor este şi reactualizarea bazei de date a ASF, care, deocamdată, nu conţine şi informaţiile de la Carpatica Asig, societate care avea una dintre cele mai ridicate daunalităţi din piaţă.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”RCA a devenit mărul discordiei între transportatori și guvernanți din cauza prevederilor Ordonanței de reglementare a tarifelor. Transportatorii cer înghețarea tarifelor la valorile medii ale daunelor existente în evidențele ASF și nu la nivelul celor care se vor calcula în viitor. Prima parte a lunii septembrie a fost marcată de proteste sporadice în mai multe zone din țară, care au culminat cu manifestații ample, în 14 septembrie, în București și în alte 20 de orașe.”

Pe de altă parte, arată preşedintele ASF, tariful maxim va fi rezultatul unui calcul sec, nicidecum al unei negocieri. Negrițoiu a precizat şi că daunele plătite efectiv reprezintă doar o parte a costurilor suportate de asigurători. Aceştia sunt obligaţi să constituie rezerve pentru daune avizate şi neavizate, dar şi au şi cheltuieli de vânzare, cum ar fi comisionul plătit brokerilor. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă privind RCA, până pe 20 octombrie ASF trebuie să fixeze preţuri maxime pe toate categoriile de autovehicule. Potrivit lui Mişu Negriţoiu, aceste tarife vor fi calculate mai repede de data de 20 şi vor fi trimise Consiliului Concurenţei pentru avizare. Ulterior, acestea vor fi adoptate prin hotărâre de Guvern. Tarifele vor fi valabile doar 6 luni.


Recomanda prietenilor tai

Trebuie instalat Flash Player

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Sandokan,  Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului

vezi detalii
Mica mireasa
Drama

Mica mireasa

Serialul urmareste destinul unei fetite pe nume Anandi, obligata sa se casatoreasca la varsta de opt ani. Din acel moment, fetita este nevoita sa intre intr-o lume noua, total straina de ea si sa se conformeze regulilor noii sale familii.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook