Taxa de solidaritate, inacceptabilă pentru mediul de afaceri



Taxa de solidaritate stârnește reacții virulente în mediul de afaceri și în cel politic. Președintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, spune că valoarea totală a acestei contribuții de 2% este plătită și în prezent, iar destinația sumelor este clar cunoscută, în timp ce taxa de solidaritate nu are o destinaţie clară, iar întreprinzătorii nu pot fi de acord cu introducerea acestei contribuții. El susține că taxa de solidaritate va produce o bulversare a mediului de afaceri şi în special a IMM-urilor privind predictibilitatea sarcinilor fiscale și că vor fi generate costurile pentru achiziţionarea noilor softuri contabile. La rândul său, Platforma România 100 consideră că toţi antreprenorii din România vor suferi în 2018 din cauza taxei de solidaritate şi că Guvernul trebuie să explice motivul introducerii și destinaţia banilor. Reprezentanții organizației susţin că directiva UE invocată de ministrul Finanţelor ca argument în favoarea acestei taxe nu există şi avertizează că vor fi afectaţi "angajatorii şi angajaţii productivi". Ei califică drept "haotic, intempestiv şi lacunar" modul în care a fost transmisă informaţia referitoare la această taxă, fără a se preciza la ce anume se referă procentul de 2% menţionat. Măsura anunțată de ministrul de Finanțe generează, însă, tensiuni chiar în sânul Guvernului. Luat pe nepregătite de anunțul lui Mișa, premierul Mihai Tudose l-a chemat la ordine pe acesta. El i-ar fi reproșat modul cum a lansat anunțul privind taxa de solidaritate, ca și cum ar fi o măsură asumată deja de Guvern. Ionuț Mișa nu este la prima gafă de acest gen. Proaspăt instalat în fruntea Finanțelor, el anunța desființarea Pilonului 2 de pensii, stârnind, astfel, reacții virulente în mediul politic și de afaceri, dar și mânia premierului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook