Un tânăr orădean străbate Europa pe bicicletă, în sprijinul nevoiașilor



Un tânăr din Oradea, în vârstă de 22 de ani, vrea să schimbe în bine lumea în care trăim! Pasionat de ciclism încă de la vârsta de 14 ani, Dan Ghiță va pedala peste 3.400 de kilometri, prin 10 ţări, pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe şi pentru accesul la educaţie al copiilor. Este vorba de acei copii care nu au avut ocazia nici măcar să pună mâna pe o carte. Dan a trăit în ultimii trei ani în Marea Britanie, unde a studiat afacerile în IT la Universitatea din Lancaster. El a primit o ofertă de job la gigantul IBM, pe care a acceptat-o fără să stea prea mult pe gânduri. Şi-a dat seama însă că nu poate fi fericit departe de țară. Job-ul îi ocupa mult timp, iar vremea nu-l lăsa să se plimbe cu bicicleta. În urmă cu o lună a hotărât să se întoarcă definitiv acasă şi nu oricum, ci pe bicicletă. A plecat de 20 de zile din Londra. A traversat Canalul Mânecii și a trecut deja prin Franţa, Elveţia, Liechtenstein, Germania, iar acum este în Austria. Estimează că la începutul lunii septembrie va fi acasă. În tot acest timp, le va povesti europenilor pe care îi va întâlni ce frumoasă este România, dar îi va şi convinge să doneze în conturile fundaţiei orădene Smiles pentru nevoiași.

prin telefon: DAN GHIŢĂ, ciclist  "Facem un proiect împreună în care vrem să cumpărăm şi să reparăm si să dăm în folosinţă biciclete mai vechi oamenilor care ori se duc la şcoală dintr-o localitate bihoreană în alta, ori care, pentru un lucru, trebuie să se ducă undeva. Încercăm să dăm de la 20 la 40 de biclciete. Şi în acelaşi timp să încurajez oamenii să bicicleze mai mult."

Tnărul orădean spune că nu a ales întâmplător Fundaţia Smiles, ci tocmai pentru că oferă zâmbete oamenilor în nevoie. De scopul caritabil al lui Dan a aflat și un prieten de-al său, Rafael Herpuţ, care i s-a alăturat, începând de astăzi, în călătoria pe bicicletă.

prin telefon: RAFAEL HERPUŢ, prietenul lui Dan "- Am venit şi pentru Dănuţ, că ne cunoaştem de când suntem mici. - Ce te-a motivat? - Experienţa! Să cunosc oameni noi, pentru sport. Să mă simt bine, să gândesc bine."

După ce va ajunge la Oradea, tânărul nostru, va pleca într-o nouă călătorie cu biciclet. De data asta, vrea să ajungă în America. În ceea ce priveşte planurile de viitor, Dan spune că vrea să se stabilească definitiv în România. El intenționează să-şi deschidă o afacere, prin care să organizeze plimbări cu bicicletele în Carpaţi. Va îmbina, astfel bussines-ul cu pasiunea, în locurile în care s-a născut și unde simte că este cu adevărat fericit.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook