Viitorul premier, motiv de frământare în partide



Configurația viitorului parlament este deja vizibilă, Opoziția și Puterea se cooagulează, iar întrebarea care îi frământă pe toți este: cine va fi premier? Reprezentanții partidului cu cele mai multe voturi câștigate la scutinul din 11 decembrie susțin că mandatul formării noului Executiv i-ar reveni de drept lui Liviu Dragnea. De partea cealaltă, perdanții, rspectiv liberalii, încă mai sperau, astăzi, că Dacian Cioloș va ramâne la Palatul Victoria.

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD ”În zilele următoare eu voi ține cont de votul românilor, de constituție și de programul de guvernare.”

DACIAN CIOLOȘ, premierul României ”Așteptăm, întâi, rezultatele oficiale. Ei au mai discutat despre Liviu Dragnea vs. Cioloș și, azi, românii au ales.”

VICTOR PONTA, fost președinte PSD "La asemenea scor, PSD are dreptul legitim de a-și nominaliza premierul și, dacă mă întrebați pe mine, președintele partidului e și cel mai bun premier.”

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, co-președinte ALDE ”Dacă ALDE va fi reprezentat în Parlament, avem o înțelegere, un protocol politic cu PSD pentru formarea viitorului guvern. Nu las loc de interpretare! Nu avem în niciun plan vreo formulă care să fie patronată de PNL.”

Înainte de a-și prezenta demisia din fruntea liberalilor, Alina Gorghiu încă mai spera în formarea unei majorități care să-l susțină pe Dacian Cioloș în fruntea noului Guvern. Aceleași speranțe îl animau și pe Nicușor Dan.

ALINA GORGHIU, fost președinte PNL ”Orice meci se joacă până la capăt și obiectivul de a face majoritate parlamentară pentru proiectul ”Dacian Cioloș premier” încă se joacă. Mâine, cel târziu, avem discuție și cu USR să vedem cum se va face proiectul la care am pornit împreună.”

NICUȘOR DAN, președnte USR "Nu schimbăm cu nimic ce am spus în campanie, o guvernare a PSD, una în jurul lui Dacian Cioloș. Noi ne-am exprimta ferm pentru o guvernare în jurul lui Cioloș, dacă PSD face o majoritate, noi nu vom fi în acea majoritate.”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Firea spune că românii au dat un vot clar pentru Dragnea premier și PSD partidul învingător, şi cu această formulă trebuie să meargă social-democraţii la consultările de la Palatul Cotroceni.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook