Volumul ”Peștele cu aripi”, lansat la finalul Festivalului de Film de la Timișoara



Scenă finală în Festivalul de Film Central European, organizat la Timișoara! Printre invitații la festival s-au numărat regizori şi scenarişti din peste 14 ţări europene, dar şi artişti aflaţi la început de drum, dornici să înveţe de la celebrități în domeniu. Şi cum scenariile cele mai bune au la bază opere literare valoroase, evenimentul a fost ocazia perfectă pentru lansare de carte. Unul dintre autorii care a ales să îşi lanseze ultima creaţie literară în cadrul festivalului de film din Timişoara este jurnalistul și scriitorul Răsvan Popescu, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului. Trei dintre operele scriitorului Răsvan Popescu au fost deja ecranizate. Volumul lansat la Timișoara, "Peştele cu aripi" adună proze scurte scrise începând cu anii '90.

RĂSVAN POPESCU, jurnalist "Am revenit la dragostea dintâi: proza scurtă. Am comprimat între două coperţi lucruri adunate în 19 ani. Sunt o serie de povestiri, unele marcate. Sunt nişte lucrir care m-au marcat şi au cerut peste ani o rezolvare pe hârtie."

Autorul spune că volumul este un manifest privind condiţia artistului, personajul principal fiind chiar scriitor.

RĂSVAN POPESCU, jurnalist "Peştele cu aripi" este o parabolă. Ea este deghizată sub aparenţa unei aventuri obişnuite cu el şi cu ea, care pleacă undeva la căpătul lumii, ca să se ascundă şi să se descopere. Pare ceva ce ar fi trăit toată lumea. Pe măsură ce înaintezi, realizezi că citeşti despre condiţia artistului."

La Festivalul de Film Central European de la Timișoara au fost prezentate producții recente din 16 ţări, premiate la nivel naţional şi internaţional. Printre altele, au fost vizionate pelicule din Austria, Polonia, Ungaria, România, Croaţia, Bosnia- Herţegovina, Bulgaria, Grecia şi Albania. De asemenea, pe parcursul desfășurării evenimentului cultural au avut loc expoziţii, dezbateri, concerte, ateliere de film și diverse proiecţii.

VICTORIA COCIAŞ, actriţă "Per total, a fost o ediţie foarte reuşită. Este peste aşteptările mele la nivelul de participare. Participarea a fost eterogenă, deci n-au fost numai tineri sau numai oameni maturi sau numai cunoscători. Au fost, în general, oameni din Timişoara şi chiar turişti, care au intrat să vadă filmele."

Festivalul a fost pus creat în urmă cu cinci ani de regretatul regizor Radu Gabrea. Acesta a dorit ca, pe lângă filmele din zona centrală a Europei să le includă şi pe cele din Europa de Sud-Est. Fiecare ediție a avut o temă anume. Ediția de anul acesta a avut ca temă “Minorităţile”. O invitaţie la dialog interetnic şi intercultural, prin intermediul filmelor selecţionate, dar şi întâmplărilor artistice conexe care vin în sprijinul acestora.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook