1934: Bucureştenii aveau un spital de urgenţăBucureştiul a beneficiat de un spital de urgenţă din anul 1934! Atunci a fost înfiinţat cel cunoscut acum sub numele de Spitalul Floreasca. Unitatea a fost înființată la inițiativa profesorului Nicolae Minovici și a lui Constantin Deculescu, secretarul general al Ministerului Sănătății și Ocrotirilor Sociale, din dorința de a avea un spital pregătit să preia la orice oră pacienții aduși de Societatea de Salvare. Sub această titulatură funcționa în acea vreme serviciul de ambulanță al Bucureștiului. "Ideea înfiinţării unui spital de urgenţă ne-a preocupat imediat după război" , spunea doctorul Nicolae Minovici în discursul de inaugurare. Spitalul de urgenţă care era administrat de Societatea de salvare funcţiona începând de la ora 14 până dimineaţa la ora 6. Totuşi, dacă era adus un accidentat grav, acesta era primit şi în afara acestor ore. Direcţia tehnică a Spitalului de urgenţă a fost încredinţată chirurgului profesor dr. Iacobovici, ajutat de şapte medici chirurgi, şapte interni studenţi în medicină sau chiar medici care nu-şi terminaseră internatul, surori de caritate şi personal sanitar auxiliar. Deviza lor: "Totdeauna şi tuturora gata pentru ajutor". În clădirea actuală din Calea Floreasca, Spitalul de Urgență funcționează din anul 1949. Spitalul este și un centru cu tradiție în învățământul universitar și postuniversitar.


Recomanda prietenilor tai

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Este povestea unui tanar din Bucuresti, abandonat de parinti si trecut prin leaganele de copii înca din primele zile de viata. Marcat de suferintele prin care a trecut, acum se preocupa de nevoile orfanilor, dar si a batranilor napastuiti de soarta.

vezi detalii
Portret de actor: Vandana Vithlani

Portret de actor: Vandana Vithlani

Vandana Vithlani este o actrita indianca, nascuta pe data de 26 ianuarie 1979, in Mumbai, care s-a remarcat in filmul „Saath Nibhana Saathiya” („Suflete tradate”), difuzat de National TV, in rolul Urmilei. Vandana a jucat ca antagonist in serialul de televiziune, dar prin umor si abilitatile sale de actorie, a reusit sa obtina apreciere din partea publicului.

vezi detalii
Recomandare cinematografica: “Sa nu ucizi”

Recomandare cinematografica: “Sa nu ucizi”

Povestea scrisa de cei doi regizori se concentreaza pe povestea lui Cristian (Alexandru Suciu), un chirurg tanar si ambitios, pe care pierderea unui pacient, in urma unei interventii de rutina, il determina sa porneasca o lupta solitara impotriva sistemului, riscandu-si familia si cariera pentru a descoperi adevarul.

vezi detalii
„Touch me not”, un film altfel...

„Touch me not”, un film altfel...

Un regizor, Adina Pintilie, si personajele sale pornesc impreuna intr-o cercetare personala despre intimitate, cu dorinta de a renunta la prejudecati. La granita fluida dintre realitate si fictiune, „Touch Me Not” urmareste calatoriile lor emotionale cu o privire profund empatica.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook