Ana Aslan, tinereţe fără bătrâneţeLa mijlocul secolului trecut şi până în anii 80, Ana Aslan era doctoriţa din România căutată de mai marii lumii şi de vedetele de cinema. Nume legendar al şcolii româneşti de medicină, Ana Aslan a inventat mai multe preparate care readucea tinereţea, pe chip şi în corp, pornind de la procaină, un banal anestezic folosit pentru tratarea durerilor dentare. După numeroase cercetări clinice şi experimentale, între anii 1946 si 1956, Ana Aslan a preparat vitamina H3, un produs geriatric brevetat in peste 30 de ţări. Au urmat noi experimente şi noi preparate care aveau să ateste valabilitatea teoriei emise de cercetătoare. În urma rezultatelor extrardinare obţinute de Ana Aslan, în 1952, la Bucureşti s-a înfiinţat Institutul de Geriatrie. Era primul din lume. Vestea că în România s-a descoperit elixirul tinereţii a adus la clinica de la Otopeni numeroase celebrităţi. Alţii trimiteau avionul personal pentru a o aduce pe Ana Aslan la ei acasă. Lista celor care au beneficiat de tratamentul revoluţionar al Anei Aslan este lungă: lideri precum Charles de Gaulle, J.F. Kennedy, Winston Churchill, Nikita Hruşciov, Konrad Adenauer, Mao ZeDong, Yasser Arafat, regele Marocului, Indira Gandhi, actori: Marlene Dietrich, Charlie Chaplin, Claudia Cardinale, Kirk Douglas, şi artişti, precum Salvador Dali, Pablo Picasso şi Pablo Neruda. Statul român câştiga bani frumosi de pe urma institutului unde aveau loc tratamente miraculoase: peste 17 milioane de dolari pe an. Pe Ana Aslan, banii nu o impresionau. Ba chiar trata gratis pacienţii săraci. Cei care au cunoscut-o spun că Ana Aslan era o doamnă elegantă, rafinată, cu mult umor, dar şi dură când trebuia, pasionată de literatură şi artă. "Urâţenia mă crispează, mă blochează şi mă anihilează. Nu aş şti cum să trăiesc într-o ambianţă respingătoare. Detest bătrâneţea, urâţenia şi minciuna” , mărturisea Ana Aslan. 


Recomanda prietenilor tai

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Este povestea unui tanar din Bucuresti, abandonat de parinti si trecut prin leaganele de copii înca din primele zile de viata. Marcat de suferintele prin care a trecut, acum se preocupa de nevoile orfanilor, dar si a batranilor napastuiti de soarta.

vezi detalii
Portret de actor: Vandana Vithlani

Portret de actor: Vandana Vithlani

Vandana Vithlani este o actrita indianca, nascuta pe data de 26 ianuarie 1979, in Mumbai, care s-a remarcat in filmul „Saath Nibhana Saathiya” („Suflete tradate”), difuzat de National TV, in rolul Urmilei. Vandana a jucat ca antagonist in serialul de televiziune, dar prin umor si abilitatile sale de actorie, a reusit sa obtina apreciere din partea publicului.

vezi detalii
Recomandare cinematografica: “Sa nu ucizi”

Recomandare cinematografica: “Sa nu ucizi”

Povestea scrisa de cei doi regizori se concentreaza pe povestea lui Cristian (Alexandru Suciu), un chirurg tanar si ambitios, pe care pierderea unui pacient, in urma unei interventii de rutina, il determina sa porneasca o lupta solitara impotriva sistemului, riscandu-si familia si cariera pentru a descoperi adevarul.

vezi detalii
„Touch me not”, un film altfel...

„Touch me not”, un film altfel...

Un regizor, Adina Pintilie, si personajele sale pornesc impreuna intr-o cercetare personala despre intimitate, cu dorinta de a renunta la prejudecati. La granita fluida dintre realitate si fictiune, „Touch Me Not” urmareste calatoriile lor emotionale cu o privire profund empatica.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook