Cătălin Ivan, despre obligativitatea vaccinăriiPopulaţia în situaţie de risc ar trebui să aibă acces cu prioritate la un vaccin anti Covid-19, în cazul aprobării lui! O spune candidatul Partidului Ecologist Român la Camera Deputaţilor, circumscripţia Iaşi, Cătălin Ivan. Totuşi, reprezentantul PER subliniază că este îngrijorat de declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis care a vorbit despre vaccinarea întregii populaţii.

CĂTĂLIN IVAN, candidat PER Iaşi, Camera Deputaţilor

"Toţi aşteptăm acel vaccin, numai că ce m-a îngrijorat în declaraţia preşedintelui este obligativitatea vaccinării, ceea ce nu este în regulă din niciun punct de vedere, nici măcar constituţional. Primii care trebuie să aibă acces la vaccin sunt categoriile vulnerabile, fie de vârstă, fie de anumite boli, cei care sunt în prima linie şi au contact direct cu cei care sunt infectaţi cu COVID-19, dar să obligi toată populaţia să se vaccineze.... Eu, de exemplu sunt şi sănătos, nici nu sunt încă în categoria de vârstă, consider că am o imunitate relativ bună, prin urmare decizia de a mă vaccina sau a nu mă vaccina ar trebui să îmi aparţină mie, nu statului. Toţi aşteptăm acest vaccin pentru ca restricţiile care blochează economia şi care ne-au dat viaţa peste cap să înceteze, dar este exclus ca cineva să poată să oblige toată populaţia să se vaccineze în masă. E o măsură aberantă, care încalcă foarte multe drepturi fundamentale ale fiecăruia dintre noi şi eu cred că a fost doar o greşeală de exprimare a preşedintelui. Poate că a gândit în germană şi s-a exprimat în limba română dar în niciun caz nu cred că românii vor fi de acord cu vaccinarea în masă obligatorie."

România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19, iar ţara noastră ar urma să primească 10 milioane de doze de vaccin, când acesta va fi disponibil.


Recomanda prietenilor tai

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Interpretul de muzica pop, care este si pictor in timpul liber, a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca a primit cadou de la sotia lui, cu ocazia aniversarii zilei de nastere, o expozitie de picturi.

vezi detalii
Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Frumoasa artista a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca este pasionata de sporturile nautice si ca cel mai mult ii place sa mearga cu ski jet-ul.

vezi detalii
Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Interpreta de muzica populara a initiat, alaturi de sotul ei, proiectul intitulat „Noi suntem Romania”, prin care indeamna romanii sa calatoreasca in propria tara.

vezi detalii
Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Interpretul a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca in anul 2006 a castigat Eurovisionul, reprezentand Republica Moldova.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook