Cătălin Ivan (PER) susţine redeschiderea şcolilor şi a pieţelorÎnchiderea şcolilor, frână pentru economie! Cătălin Ivan, candidatul Partidului Ecologist Român pentru Camera Deputaţilor la Iaşi, consideră că prea multe teme deturnează dezbaterea electorală faţă de ceea ce contează cu adevărat pentru români. Acesta susţine deschiderea şcolilor, dar şi a pieţelor, pentru că economia trebuie să funcţioneze, chiar şi în vremuri de pandemie.

CĂTĂLIN IVAN, candidat PER, Camera Deputaţilor

"Dezbaterea din campania electorală nu are nicio legătură cu campania electorală, sunt multe alte teme care parazitează dezbaterea, discutăm despre orice, mai puţin despre statutul parlamentarului, ce ar trebui să facă un parlamentar, ce au făcut parlamentarii care au ocupat funcţii până acum, nimic despre asta, sunt alte teme. Am văzut dezbaterea din Parlament despre redeschiderea pieţelor, este o temă importantă şi Partidul Ecologist Român susţine deschiderea pieţelor, dar nu am auzit niciun cuvânt despre redeschiderea şcolilor. Senzaţia mea este că avem o clasă politică certată cu şcoala, genul de elevi care au avut note proaste la şcoală, nota scăzută la purtare şi acum se răzbună pe profesori. Parlamentarii români trebuie să înţeleagă că ţinând şcolile închise nu se răzbună pe profesori, se răzbună pe copii. Dacă au copii, dacă au nepoţi, dacă le pasă de sănătatea lor, şi mintală şi fizică, şi dezvoltarea lor echilibrată, atunci prioritatea ar fi trebuit să fie deschiderea şcolilor şi apoi redeschiderea şi a pieţelor. "

Cătălin Ivan atrage atenţia asupra pericolului actualei situaţii asupra dezvoltării copiilor.

CĂTĂLIN IVAN, candidat PER, Camera Deputaţilor

"Astăzi, cea mai gravă problemă pe care o are România, dincolo de criza sanitară, şi dincole de faptul că mor zilnic foarte mulţi români, este faptul că avem sute de mii de copii cărora li se refuză accesul la educaţie, avem părinţi disperaţi, care nu ştiu cum să se împartă între serviciu şi casă. Este un haos generalizat iar cei care suferă în primul rând sunt sutele de mii de copii şi apoi, sigur, părinţii lor."

Şcolile sunt ultimele care se închid în Europa, precizează Cătălin Ivan.

CĂTĂLIN IVAN, candidat PER, Camera Deputaţilor

"Exemplu, în Marea Britanie unde populaţia este în carantină dar şcolile au rămas deschise, copiii au voie să meargă la şcoală şi apoi direct acasă şi nu au voie să mai părăsească locuinţa, la noi este fix invers. S-au închis prima dată şcolile şi după aceea vedem ce mai închidem. Este total iraţional, total neproductiv. Este şi un cinism ieşit din comun şi o frână imensă din punct de vedere economic. Gândiţi-vă că sunt părinţi care trebuie să stea acasă cu copiii. Evident, nu mai merg la muncă."

Candidatul PER subliniază că această decizie este inexplicabilă atât din punct de vedere sanitar, cât şi social sau economic.


Recomanda prietenilor tai

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Interpretul de muzica pop, care este si pictor in timpul liber, a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca a primit cadou de la sotia lui, cu ocazia aniversarii zilei de nastere, o expozitie de picturi.

vezi detalii
Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Frumoasa artista a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca este pasionata de sporturile nautice si ca cel mai mult ii place sa mearga cu ski jet-ul.

vezi detalii
Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Interpreta de muzica populara a initiat, alaturi de sotul ei, proiectul intitulat „Noi suntem Romania”, prin care indeamna romanii sa calatoreasca in propria tara.

vezi detalii
Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Interpretul a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca in anul 2006 a castigat Eurovisionul, reprezentand Republica Moldova.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook