Locuitorii Mangaliei ameninţă cu protesteProteste ale locuitorilor Mangaliei după ce singura unitate sanitară din oraş, Spitalul Municipal Mangalia a fost inclus în lista spitalelor de linia a II-a, care vor trata cazurile asimptomatice şi uşoare de Covid-19. Locuitorii nu înţeleg această decizie a autorităţilor mai ales că alte patru spitale de suport Covid din judeţul Constanţa sunt goale. Ca şi în alte cazuri, cel mai mult vor avea de suferit pacienţii cronici care vor aglomera secţiile Spitalului judeţean Constanţa.

LEONARD TĂNASE, consilier, Consiliul Local Mangalia "Vom face un demers pentru a organiza proteste la solicitarea cetaţenilor daca aceasta masura nu este revocata. Ţinând cont că spitalul Mangalia nu este pregătit, nu poate trata bolnavi Covid, nu vad nici un alt mobil decat suma de bani care se plăteşte pentru fiecare suspect de covid, asimptomatic internat la spital."

ZANFIR IORGUŞ, candidat PSD, Primăria Mangalia "Ca fost primar ştiu că sănătatea populaţiei este cel mai important lucru pentru o comunitate tocmai de aceeea fac apel inca o data la autorităţi să revoce decizia de a face din spitalul Mangalia spital Covid pentru că nici un interes nu poate justifica privarea locuitorilor de asistenta medicală şi până la urmă de dreptul la viaţă."

Nici medicii nu sunt de acord cu această decizie şi spun că în momentul actual este imposibil ca un spital fără linie de gardă la secţia ATI cum este cel din Magalia, să poată îndeplini cu succes misiunea de spital suport Covid.

LAURA CÂRLAN, medic, candidat ALDE Consiliul Local ”Nu înţeleg de ce trebuie transformat în spital Covid, având în vedere că există şi pacienţi care au boli cronice şi au nevoie de îngrijiri speciale cu atât mai mult cu cât nu există linie de gardă ATI, construcţia spitalui nu suport creearea traseelor necesare la Covid şi nu există specialist pe boli ingectioase la Mangalia.”

De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică din Constanţa a declarat că Spitalul din Mangalia a aplicat cu un proiect pentru COVID şi nu se pot râzgândi de la o zi la alta.


Recomanda prietenilor tai

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Interpretul de muzica pop, care este si pictor in timpul liber, a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca a primit cadou de la sotia lui, cu ocazia aniversarii zilei de nastere, o expozitie de picturi.

vezi detalii
Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Frumoasa artista a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca este pasionata de sporturile nautice si ca cel mai mult ii place sa mearga cu ski jet-ul.

vezi detalii
Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Interpreta de muzica populara a initiat, alaturi de sotul ei, proiectul intitulat „Noi suntem Romania”, prin care indeamna romanii sa calatoreasca in propria tara.

vezi detalii
Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Interpretul a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca in anul 2006 a castigat Eurovisionul, reprezentand Republica Moldova.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook