Locuitorii Mangaliei ameninţă cu protesteProteste ale locuitorilor Mangaliei după ce singura unitate sanitară din oraş, Spitalul Municipal Mangalia a fost inclus în lista spitalelor de linia a II-a, care vor trata cazurile asimptomatice şi uşoare de Covid-19. Locuitorii nu înţeleg această decizie a autorităţilor mai ales că alte patru spitale de suport Covid din judeţul Constanţa sunt goale. Ca şi în alte cazuri, cel mai mult vor avea de suferit pacienţii cronici care vor aglomera secţiile Spitalului judeţean Constanţa.

LEONARD TĂNASE, consilier, Consiliul Local Mangalia "Vom face un demers pentru a organiza proteste la solicitarea cetaţenilor daca aceasta masura nu este revocata. Ţinând cont că spitalul Mangalia nu este pregătit, nu poate trata bolnavi Covid, nu vad nici un alt mobil decat suma de bani care se plăteşte pentru fiecare suspect de covid, asimptomatic internat la spital."

ZANFIR IORGUŞ, candidat PSD, Primăria Mangalia "Ca fost primar ştiu că sănătatea populaţiei este cel mai important lucru pentru o comunitate tocmai de aceeea fac apel inca o data la autorităţi să revoce decizia de a face din spitalul Mangalia spital Covid pentru că nici un interes nu poate justifica privarea locuitorilor de asistenta medicală şi până la urmă de dreptul la viaţă."

Nici medicii nu sunt de acord cu această decizie şi spun că în momentul actual este imposibil ca un spital fără linie de gardă la secţia ATI cum este cel din Magalia, să poată îndeplini cu succes misiunea de spital suport Covid.

LAURA CÂRLAN, medic, candidat ALDE Consiliul Local ”Nu înţeleg de ce trebuie transformat în spital Covid, având în vedere că există şi pacienţi care au boli cronice şi au nevoie de îngrijiri speciale cu atât mai mult cu cât nu există linie de gardă ATI, construcţia spitalui nu suport creearea traseelor necesare la Covid şi nu există specialist pe boli ingectioase la Mangalia.”

De cealaltă parte, Direcția de Sănătate Publică din Constanţa a declarat că Spitalul din Mangalia a aplicat cu un proiect pentru COVID şi nu se pot râzgândi de la o zi la alta.


Recomanda prietenilor tai

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Este povestea unui tanar din Bucuresti, abandonat de parinti si trecut prin leaganele de copii înca din primele zile de viata. Marcat de suferintele prin care a trecut, acum se preocupa de nevoile orfanilor, dar si a batranilor napastuiti de soarta.

vezi detalii
Portret de actor: Vandana Vithlani

Portret de actor: Vandana Vithlani

Vandana Vithlani este o actrita indianca, nascuta pe data de 26 ianuarie 1979, in Mumbai, care s-a remarcat in filmul „Saath Nibhana Saathiya” („Suflete tradate”), difuzat de National TV, in rolul Urmilei. Vandana a jucat ca antagonist in serialul de televiziune, dar prin umor si abilitatile sale de actorie, a reusit sa obtina apreciere din partea publicului.

vezi detalii
„Touch me not”, un film altfel...

„Touch me not”, un film altfel...

Un regizor, Adina Pintilie, si personajele sale pornesc impreuna intr-o cercetare personala despre intimitate, cu dorinta de a renunta la prejudecati. La granita fluida dintre realitate si fictiune, „Touch Me Not” urmareste calatoriile lor emotionale cu o privire profund empatica.

vezi detalii
Morometii 2, marele castigator la Premiile Gopo 2019

Morometii 2, marele castigator la Premiile Gopo 2019

“Morometii 2”, o adaptare a romanului scriitorului Marin Preda "Morometii", in regia lui Stere Gulea, a castigat distinctia "Cel mai bun film" la premiile Gopo de anul acesta.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook