Mai mult spaţiu verdeMai mult spaţiu verde, locuri de desfăşurarea a evenimentelor culturale, dar şi facilităţi pentru sporturi nautice, sunt doar câteva dintre asigurările edilului Sectorului 6, în ceea ce priveşte viitorul parc Lacul Morii. În luna iunie, digul din jurul lacului a fost redeschis, după ample lucrări de reabilitare, care au durat circa opt luni. În prezent, această porţiune oferă bucureştenilor o pistă modernă de alergare, precum şi facilităţi de relaxare.

CIPRIAN CIUCU, primar Sector 6
”Să ai un asemenea luciu de apă este, cu adevărat, un mare, un mare noroc și din prima zi a mandatului meu, mi-am dorit ca aici să avem un proiect foarte, foarte fain, pentru că ținta este nu doar pentru oamenii din Sectorul 6 să aibă unde să petreacă timp liber de calitate, ci chiar să devină unul dintre principalele puncte de atracție din București.”

Pentru ca planurile să devină realitate, primăria le-a lansat specialiştilor o provocare: un concurs de proiecte, premiat cu 2,6 milioane de lei. În cursa pentru marele premiu poate intra orice arhitect urbanist, atât din ţară, cât şi din străinătate, până la data de 21 octombie, iar câştigătorul va fi desemnat pe 31 octombrie.

EMIL IVĂNESCU, președinte Ordinul Arhitecților București

”Este un concurs internațional. Avem un juriu internațional. Echipele care vor trebui să facă aceasta, să participe, vor trebui să fie echipe mixte: arhitecți, peisagiști, urbaniști, designeri, pentru că spațiul public calitativ, spațiul public european este un spațiu foarte complex.”

Parcul Lacul Morii va fi unul liniar, cu o suprafaţă de 16,6 hectare. Proiectul va include şase zone. Va porni din zona barajului Ciurel şi a Parcului Crângaşi şi va continua spre zona de nord, va include insula şi va ajunge până la Chiajna, în zona adiacentă digului, dar şi zona sudică. Proiectarea ar urma să dureze în jur de şase luni, iar pentru executarea lucrărilor fie se va face o licitaţie publică, fie un contract cadru cu execuţie imediată. Până în anul 2024 ar urma să fie finalizată cel puţin o zonă a parcului.


Recomanda prietenilor tai

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Interpretul de muzica pop, care este si pictor in timpul liber, a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca a primit cadou de la sotia lui, cu ocazia aniversarii zilei de nastere, o expozitie de picturi.

vezi detalii
Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Frumoasa artista a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca este pasionata de sporturile nautice si ca cel mai mult ii place sa mearga cu ski jet-ul.

vezi detalii
Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Interpreta de muzica populara a initiat, alaturi de sotul ei, proiectul intitulat „Noi suntem Romania”, prin care indeamna romanii sa calatoreasca in propria tara.

vezi detalii
Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Interpretul a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca in anul 2006 a castigat Eurovisionul, reprezentand Republica Moldova.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook