Omagiul lui BrâncuşiRomânii care s-au jertfit pentru reîntregirea neamului în Primul Război Mondial au fost omagiaţi de marele sculptor Constantin Brâncuşi, printr-un monument unic în lume! Ansamblul monumental de la Târgu-Jiu a fost inaugurat în 1938. Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului şi Coloana Infinitului, numită la început Coloana Recunoştinţei fără Sfârşit, fac parte din ansamblul monumental numit de Brâncuși "Calea Sufletelor Eroilor". Spre sfârşitul vieţii, sculptorul numea piesele simplu: Masa, Poarta şi Stâlpul - ridicate pentru a aminti de „bătrânii, femeile, cercetaşii şi copiii Gorjului au oprit năvala vrăjmaşilor, apărându-şi cu vitejie căminurile”. Ansamblul a fost comandat de Aretia Tătărescu – preşedinta Ligii Naţionale a Femeilor din Gorj şi soţia premierului Gheorghe Tătărescu, în 1937. „Viaţa mea nu a fost decât un şir de minuni” spunea sculptorul român Constantin Brâncuşi, care îşi descria opera de la Târgu Jiu drept „un proiect de coloană care, mărită, ar putea sprijini bolta cerească”. Se spune că în anii ’50, guvernul român, sub influenţa sovieticilor ar fi plănuit să demoleze coloana, considerată un exemplu de sculptură burgheză. Totuşi planul nu a fost pus în aplicare. 


Recomanda prietenilor tai

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Crescut în orfelinate, acum ajuta copiii si batranii nevoiasi

Este povestea unui tanar din Bucuresti, abandonat de parinti si trecut prin leaganele de copii înca din primele zile de viata. Marcat de suferintele prin care a trecut, acum se preocupa de nevoile orfanilor, dar si a batranilor napastuiti de soarta.

vezi detalii
Portret de actor: Vandana Vithlani

Portret de actor: Vandana Vithlani

Vandana Vithlani este o actrita indianca, nascuta pe data de 26 ianuarie 1979, in Mumbai, care s-a remarcat in filmul „Saath Nibhana Saathiya” („Suflete tradate”), difuzat de National TV, in rolul Urmilei. Vandana a jucat ca antagonist in serialul de televiziune, dar prin umor si abilitatile sale de actorie, a reusit sa obtina apreciere din partea publicului.

vezi detalii
Recomandare cinematografica: “Sa nu ucizi”

Recomandare cinematografica: “Sa nu ucizi”

Povestea scrisa de cei doi regizori se concentreaza pe povestea lui Cristian (Alexandru Suciu), un chirurg tanar si ambitios, pe care pierderea unui pacient, in urma unei interventii de rutina, il determina sa porneasca o lupta solitara impotriva sistemului, riscandu-si familia si cariera pentru a descoperi adevarul.

vezi detalii
„Touch me not”, un film altfel...

„Touch me not”, un film altfel...

Un regizor, Adina Pintilie, si personajele sale pornesc impreuna intr-o cercetare personala despre intimitate, cu dorinta de a renunta la prejudecati. La granita fluida dintre realitate si fictiune, „Touch Me Not” urmareste calatoriile lor emotionale cu o privire profund empatica.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook