Profil de gospodarAmenajarea parcurilor este o prioritate pentru Dan Cristian Popescu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 al Capitalei! În actualul mandat de viceprimar, Dan Cristian Popescu a început procesul de modernizare pentru mai mult de jumătate dintre parcurile existente în sector, dar nu se oprește aici.

DAN CRISTIAN POPESCU, candidat PSD, Primăria Sector 2

"Sectorul 2 este cel mai dens sector din București și cea mai densă comunitate din această țară. De aceea, am demarat amenajarea unui mega parc, un parc cât Herăstrăul în Sectorul 2, de 174 de hectare. Va fi un parc din Doamna Ghica până la calea ferată din zona Petricani, Șoseaua Petricani, cartierul Andronache, pe sub autostradă. Un parc foarte mare, am spus, cât Herăstrăul, cu amenajări moderne. Vor fi peste 600.000 de arbori și arbuști plantați în acest parc. Suplimentar vor mai fi trei parcuri mai mici, nou create în Sectorul 2, unul de un hectar în zona Moroieni, unul de două hectare în zona Pipera-Dimitrie Pompeiu și încă unul în zona Colentina. Este nevoie de spațiu verde, este nevoie de spațiu verde bine amenajat și modernizat. În acest proces de modernizare au intrat peste jumătate dintre parcurile deja existente în Sectorul 2, iar părculețele mici dintre blocuri au fost dotate, cele mai multe dintre ele, deja, cu gard de protecție pentru că seara la ora 22:00, ele închid de către Poliția Locală și tot Poliția Locală le deschide dimineața la ora 7:00, pentru a păstra liniștea în acele zone. De asemenea, au fost dotate cu echipamente moderne de joacă pentru copii, cu bănci, cu tartan pentru a atenua loviturile când cei mici se mai împiedică și cad."

Candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 nu uită nici veșnica problemă cu care se confruntă șoferii bucureșteni, locurile de parcare insuficiente.

DAN CRISTIAN POPESCU, candidat PSD, Primăria Sector 2

"Toate locurile de parcare din Sectorul 2 vor fi marcate și atribuite cetățenilor, în special riveranilor, cu abonament lunar sau anual și vor mai fi locuri pentru vizitatori, care vor plăti pentru acest lucru. Astăzi avem peste 20.000 de mașini părăsite în Sectorul 2, avem rulote, avem autovehicule comerciale care blochează locuri valoroase și care și creează probleme în trafic. De asemenea, toate arterele secundare vor fi sens unic, iar stânga și dreapta vor fi amenajate parcări. Va fi un trafic mai fluid și mai multe parcări care, la fel, vor fi marcate și date celor din zonă. De asemenea, am un proiect special, agreat cu Primăria Capitalei, în intersecțiile în care Primăria Capitalei nu va face pasarele supraterane auto, voi instala circulare pietonale, pentru a ridica și a aduce trecerile de pietoni deasupra și pentru a lăsa mașinile să meargă fără să mai stea la stop cu sens giratoriu în mijloc, iar la cele patru colțuri, aceste patru circulare pietonale vor avea scări rulante și lifturi, pentru a le face mult mai atrăgătoare. În general, s-a constatat că atunci când sunt scări fixe, oamenii încearcă să evite aceste pasarele. Ele vor fi acoperite și ar putea, în intersecțiile mai mari, să acomodeze și comerțul stradal din intersecții pentru a elibera trotuarele. E o soluție pe care nu am inventat-o eu, dar este o soluție foarte folosită în Asia, de exemplu, cât și în alte mari orașe. E și mult mai ieftin să ridici pietonii deasupra decât să ridici mașinile. Diferența este de 20 de ori într-un pasaj suprateran auto față de un pasaj suprateran pietonal."

Recent, un alt proiect lansat de Dan Cristian Popescu a fost finalizat. Candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 a inaugurat în cartierul Colentina Piața Românilor, un loc cu produse românești la prețuri ieftine, pentru pensionari și studenți.

DAN CRISTIAN POPESCU, candidat PSD, Primăria Sector 2

„Este o piață dedicată românilor, așa cum îi spune și numele, Piața Românilor. Este o nișă deocamdată, dar eu sper să devină un model de comerț în țară. Este locul unde știi că ajuți țara ta, ajuți producătorul tău, ajuți fermierul care muncește pe ogor, muncește în livezi sau în grădini. Este locul unde știi că banii tăi se întorc înapoi în economia țării tale. Am avut această piață în modernizare și nu m-am lăsat până nu am găsit producători români, care să vândă aici. Este o piață care este destinată doar produselor românești, produse proaspete și procesate, dar doar românești. Am ținut morțiș la acest lucru, pentru că trebuie să ne ajutăm producătorii și trebuie să oferim cetățenilor din Sectorul 2, produse românești. Trebuie să aibă un loc de unde să poată, să fie siguri că ei pot cumpăra doar produsele noastre. Sunt în alte locuri produse din alte țări, foarte bine, dar aici găsim doar produse românești.”

În Piața Românilor din cartierul Colentina, pensionarii din Sectorul 2 al Capitalei beneficiază de o reducere de 26% a prețurilor, pe baza talonului de pensie. Pe lângă persoanele în vârstă, și studenții care învață în sector au parte de o reducere de 15%, pe baza carnetului de student.


Recomanda prietenilor tai

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Interpretul de muzica pop, care este si pictor in timpul liber, a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca a primit cadou de la sotia lui, cu ocazia aniversarii zilei de nastere, o expozitie de picturi.

vezi detalii
Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Frumoasa artista a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca este pasionata de sporturile nautice si ca cel mai mult ii place sa mearga cu ski jet-ul.

vezi detalii
Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Interpreta de muzica populara a initiat, alaturi de sotul ei, proiectul intitulat „Noi suntem Romania”, prin care indeamna romanii sa calatoreasca in propria tara.

vezi detalii
Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Interpretul a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca in anul 2006 a castigat Eurovisionul, reprezentand Republica Moldova.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook