Programul de guvernare PMPPartidul Mișcarea Populară promite că va scoate din criză Sănătatea și Educația și va întări zona de protecție socială. Programul de guvernare al PMP conține o serie de măsuri pentru realizarea acestor obiective. Astfel, în viziunea PMP, finanțarea pentru Sănătate trebuie să crească la nivelul mediu al UE până în 2025, iar legislația să fie modificată astfel încât spitalele să aibă regim de societăți cu capital de stat, pentru a-și completa veniturile.

EUGEN TOMAC, candidat PMP la Camera Deputaților „Facem un pas important pentru găsirea unor soluții eficiente care să ne permită să mergem înainte. Nu există niciun dubiu că singura soluție pentru a rezolva criza din Sănătate este să adoptăm legea privind organizarea și funcționarea sistemului de sănătate. Avem nevoie de două lucruri fundamentale, primul, să facem un audit al întregului sistem de sănătate, pentru că nu există așa ceva și doi, să depolitizăm numirile din sistemul public de sănătate.”

În ceea ce privește domeniul Educației, Partidul Mișcarea Populară vrea să aloce 6% din PIB pentru Învățământ și 1% pentru Cercetare. Cu aceşti bani, toate şcolile vor fi conectate la internet, vor fi dotate cu grupuri sanitare şi vor avea acces la apă curentă.

EUGEN TOMAC, candidat PMP la Camera Deputaților „Este absolut esențial să acordăm o atenție sporită digitalizării sistemului de învățământ. Obiectivul PMP în următoarea guvernare este să creăm minim 100 de creșe și grădinițe în această țară. Se vor simți mult mai în siguranță atât copii cât și părinții, atunci când vom avea un număr suficient de mare de grădinițe și creșe.”

Partidul Mișcarea Populară mai promite decontarea costului tuturor vaccinurilor, respectarea legislaţiei privitoare la indexarea pensiilor, precum și eliminarea pensiilor speciale. Pe de altă parte, PMP insistă pe necesitatea de a avea două ministere noi, unul pentru Inovare, Digitalizare şi Inteligenţă artificială, iar celălalt pentru relaţia cu Republica Moldova. O altă prioritate a PMP este alocarea a 1,5% din PIB pentru Cultură.


Recomanda prietenilor tai

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Interpretul de muzica pop, care este si pictor in timpul liber, a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca a primit cadou de la sotia lui, cu ocazia aniversarii zilei de nastere, o expozitie de picturi.

vezi detalii
Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Frumoasa artista a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca este pasionata de sporturile nautice si ca cel mai mult ii place sa mearga cu ski jet-ul.

vezi detalii
Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Interpreta de muzica populara a initiat, alaturi de sotul ei, proiectul intitulat „Noi suntem Romania”, prin care indeamna romanii sa calatoreasca in propria tara.

vezi detalii
Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Interpretul a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca in anul 2006 a castigat Eurovisionul, reprezentand Republica Moldova.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook