Robert Chioveanu, PNL: "Sistemul de irigaţii, esenţial"Sistemul de irigații din județul Ialomița trebuie dezvoltat! Acesta este unul dintre proiectele candidatului PNL Ialomița, la Senat, Robert Chioveanu. Pe lângă acest proiect, candidatul PNL consideră că Ialomița trebuie să devină cel mai performant județ în domeniul agriculturii.

ROBERT CHIOVEANU, candidat PNL, Senat
"Pentru ialomițeni și în special pentru fermierii din județul Ialomița, așa cum am dezvoltat programe de finanțare în 2020 pentru anul 2021- 2027, considerăm că Ialomița trebuie să-și câștige rolul de cel mai mare județ și cel mai performant județ în domeniul agriculturii din sudul României. Pentru acest lucru consider că trebuie să avem un centru agroalimentar, cel mai puternic din sudul României. Un al doilea proiect pentru ialomițeni, în principal pentru fermieri este sistemul de irigații, de 30 de ani a fost ținut sub dezvoltare din cauza faptului că nimeni nu a dorit să aibă proiecte și să dezvolte acest sistem de irigații. Avem aproape 6,5 milioane de euro pentru a dezvolta sistemul de irigații în județul Ialomița. Fără a avea acest sistem de irigații nu putem să avem o agricultură modernă și nu mai putem să vorbim despre dezvoltare dacă nu avem acest sistem de irigații."

Totodată, Robert Chioveanu consideră că este nevoie o dezvoltare a cooperativelor și a sectorului zootehnic. De asemenea, este nevoie și de aducerea tinerilor fermieri în mediul rural, pentru a deveni motorul de dezvoltare al economiei naționale.

ROBERT CHIOVEANU, candidat PNL, Senat
"Măsurile propuse pentru susținerea agricultorilor sunt măsuri cu care guvernul României a început în anul 2020. Și aici vorbim despre agricultori care în județul Ialomița sunt reprezentativi pentru sere și solarii, deci pentru fructele și legumele pentru care muncesc și trudesc în fiecare zi pentru a asigura fructe proaspete și legume proaspete în piețele agroalimentare din județele învecinate. Aici consider că crearea acelor cooperative și lanțul scurt de punere pe piață a alimentelor, de la producător la acel distribuitor sau acel comerciant, trebuie asigurat prin dezvoltarea cooperativelor. Aici guvernul României începând cu anul 2020 a finanțat acest lanț scurt și aproape 10 milioane de euro sunt disponibili pentru 2021-2027, pentru a crea aceste facilități. [...] O altă măsură este dezvoltarea și aducerea tinerilor fermieri prin instalarea tânărului fermier la nivelul județului și dezvoltarea satului românesc."

Potrivit lui Chioveanu, avem nevoie de dezvoltarea satelor româneşti, pentru ca acestea să se transforme în motoare de dezvoltare ale economiei naţionale.


Recomanda prietenilor tai

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Tudor Turcu, expozitie de picturi la Medias!

Interpretul de muzica pop, care este si pictor in timpul liber, a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca a primit cadou de la sotia lui, cu ocazia aniversarii zilei de nastere, o expozitie de picturi.

vezi detalii
Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Emilia Dorobantu, pasionata de sporturile nautice!

Frumoasa artista a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca este pasionata de sporturile nautice si ca cel mai mult ii place sa mearga cu ski jet-ul.

vezi detalii
Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Viorica Macovei, proiect de redescoperire a frumusetilor Romaniei!

Interpreta de muzica populara a initiat, alaturi de sotul ei, proiectul intitulat „Noi suntem Romania”, prin care indeamna romanii sa calatoreasca in propria tara.

vezi detalii
Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Connect-R, si castigator, si prezentator, la Eurovision!

Interpretul a dezvaluit, in cadrul emisiunii „Start Show Romania”, ca in anul 2006 a castigat Eurovisionul, reprezentand Republica Moldova.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook