Lumea NTV
10 filme de comedie romanesti din ultimii ani pe care trebuie sa le vezi
Cinematografia romaneasca se mandreste cu o sumedenie de comedii care ne-au facut sa radem cu lacrimi sa stam cu sufletul la gura in timp ce eroii incearca sa navigeze situatiile hilare in care se afla. Daca pelicule clasice precum Nea Marin miliardar (1981), O scrisoare pierduta (1953), B.D. la munte si la mare (1971) sau Cuibul de viespi (1986) au incantat generatii intregi de romani, acum a venit vremea ca alte comedii, mai... moderne, sa ne amuze. Iata zece comedii romanesti din ultimii ani pe care trebuie sa le urmaresti.
Sieranevada (2016)
In regia lui Cristi Puiu, Sieranevada este cu siguranta cel mai de succes film romanesc al anului 2016, dupa ce pelicula a fost nominalizata la premiul Palm d’Or la Festivalul de la Cannes. Filmul spune povestea lui Lary, un medic de 40 de ani care urmeaza sa participe la parastasul de 40 de zile de la moartea tatalui sau. In timpul reuniunii de familie, o serie de intamplari neprevazute il forteaza pe Lary sa seconfrunte cu trecutul, dar si sa-si reevalueze locul pe care il are in propria familie.
Selfie 69 (2016)
Un alt film care a avut un succes fenomenal in Romania, Selfie 69 este contiuarea peliculei Selfie din 2014. De aceasta data, trei tinere, Roxi, Yasmine si Ana, interpretatea de Olimpia Melinte, Crina Semciuc respectiv Flavia Hojda, pun un pariu care le va schimba viata – cine se va marita prima in trei zile?
Sunt o baba comunista (2013)
Luminita Gheorghiu face un rol exceptional in aceasta comedie hilara. Sunt o baba comunista spune povestea Emiliei si a lui Tucu, un cuplu a carei viata linistita este data peste cap, dupa ce fiica lor Alice se intoarce din Statele Unite ale Americii impreuna cu logodnicul ei american. Cat timp tinerii stau in Romania, Emilia realizeaza ca perioada comunista a fost una mult mai buna, iar printr-o serie de flash back-uri asistam si noi la perioada de glorie a femeii. In film mai apar Marian Ralea si Ana Ularu.
Cuscrii (2014)
Ionut si Mariana sunt doi tineri care au decis sa se casatoreasca. Acum a venit vremea ca parintii lor sa se cunoasca. Cele doua cupluri descopera ca au multe in comun, mai ales tuica, iar pe masura ce sticlele se golesc, nunta tinerilor ajunge sa fie marul discordiei dintre cele doua familii. Vor mai reusi Ionut si Mariana sa se casatoreasca? Rolurile principale din pelicula Cuscri sunt interpretate de Mircea Diaconu, Luminita Gheorghiu si Marian Ralea.
Citeste si: 6 filme romanesti lansate dupa 2000 pe care trebuie sa le vezi chiar acum
Doua lozuri (2016)
Aceasta comedie savuroasa in care Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol interpreteaza rolurile principale spune povestea a trei prieteni dintr-un oras de prvincie care au nevoie urgenta de bani, asa ca decid sa joace la loto. In mod surprinzator, barbatii reusesc sa castige, dar pierd biletul, asa ca cei trei pornesc intr-o calatorie plina de peripetii pentru a recupera biletul castigator.
Palatul Pionierilor (2015)
Doi adoelscenti din Romania post-comunista decid sa aiba prima lor experienta sexuala intr-o casa de toleranta, sub indrumarea unui interlop. Initial, lucrurile par a fi sub control, dar un coleg de liceu, gelos pe experientele tinerilor, raspandeste un zvon cum ca cei trei ar fi infectati cu virusul HIV. Imediat, atat restul colegilor, dar si adultii reactioneaza dramatic.
6.9 pe scara Richter (2016)
Aceasta pelicula savuroasa in regia lui Nae Caranfil spune povestea unui actor prins intre rolul foarte complicat dintr-un musical, o nevasta geloasa si o obsesie pentru un cutremur devastator iminent, anuntat de toti specialistii. De parca viata actorului nu ar fi suficient de complicata, tatal sau reapare in viata sa si se dovedeste a fi adevaratul cutremur devastator.
Citeste si: 10 cele mai bune comedii romanesti
Poveste de dragoste (2015)
Dragos Bucur si Raluca Aprodu sunt Sebastian si Aprilia, doi tineri artisti care se indragostesc intr-un oras medieval din Transilvania, in timpul sarbatorilor de iarna. Fiind influentata de trei barbati cu personalitati puternice, Aprilia trebuie sa gaseasca un balans intre alegerile de adult si sufletul sau de copil.
Usturoi (2014)
Usturoi spune povestea epica a lui Nicusor si Eremia, doi copii dintr-un sat uitat de lume, care fug de acasa pentru a deveni actori la oras. Micutii trec printr-o serie de peripetii in aventura lor spre Cluj, dar cei doi realizeaza ca nu este foarte usor sa devi actor de succes.
Minte-ma frumos in Centrul Vechi (2016)
Cinci actori se pregatesc sa sustina un spectacol la un teatru din Centrul Vechi al Bucurestiului. Dar, inainte de a ajunge pe scena, viata lor este data peste cap de relatiile complicate dintre ei. Si daca asta nu ar fi suficient, unul dintre ei este urmarit de camatari, iar ceilalti patru sunt nevoiti sa-l ajute.