Lumea NTV
Budinca de conopida si peste afumat
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Budinca de conopida si peste afumat - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru budinca de conopida
- 700 g buchetele de conopida fierte
- 200 g peste afumat file
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 200 g cascaval ras
- marar tocat
- 1 lingura ulei
- piper
- salata verde
Buchetelele de conopida fierte se aranjeaza intr-o tava unsa cu ulei. Peste ele se pune pestele afumat, taiat bucatele. Separat, se face o compozitie din oua batute bine, cu lapte, cascaval ras si marar. Daca pestele nu e foarte sarat, se pune si putina sare, piper. Amestecul obtinut se toarna in tava peste conopida si peste. Se da la cuptor pana cand se leaga sosul si prinde o crusta aurie. Budinca se serveste calda, cu salata de sezon.