Lumea NTV
Conopida saseasca gratinata
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de conopida saseasca gratinata- o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru 2 portii de conopida saseasca
- 500 g conopida
- unt
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- 200 g smantana
- 2 oua
- 100 g cascaval
- 400 g sunculita
- Sare, piper
Preparare:
Se curata o jumatate de kilogram de conopida, se spala, se desface in buchetele si se fierbe 8-10 minute in apa cu sare. Se lasa la scurs, apoi se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Se curata doua cepe si doi catei de usturoi, care se toaca marunt si se calesc pana capata aspect sticlos. Se rumeneste in aceeasi tigaie si sunculita taiata in felii subtiri. Se toarna totul peste conopida. Se presara sare si piper dupa gust. Intr-un castronel se amesteca 200 g smantana cu doua oua si 100 g cascaval ras. Se rastoarna peste legume si se da vasul la cuptor 20-25 minute, pana se gratineaza.