Lumea NTV
Crap umplut cu orez si ciuperci
Pregateste si tu alaturi de noi o reteta de Crap umplut cu orez si ciuperci - reteta prezentata in emisiunea "Traditii de la bunica".
Ingrediente:
- 1 crap nu prea mare, potrivit (sa se faca repede)
- 1 cescuta orez
- 4 cepe
- 1 morcov
- 300 g ciuperci (sau 1 borcan/cutie)
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 3 catei usturoi
- 1 radacina patrunjel
- 1 lamaie
- 150 ml vin alb
- ulei
- sare, piper, foi dafin
Mod de preparare:
Crapul se curata, eviscereaza, spala bine, il stergem bine sa nu ramana ud, il condimentam in interior cu sare, piper si il lasam asa pana pregatim umplutura. Umplutura o pregatim astfel: ceapa si ciupercile le curatam si taiem marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei pana devine translucida, moment in care adaugam ciupercile. Lasam sa se caleasca pana isi lasa ciupercile apa si adaugam orezul spalat si scurs. Se calesc putin si adaugam 50 ml vin si apa daca este necesar (cam 100 ml). Lasam sa se caleasca pana incepe se umfle orezul, atunci luam de pe foc si adaugam patrunjel si marar tocat fin, sare, piper.
Umplem crapul cu aceasta compozitie de ciuperci si orez, coasem burta cu ata alimentara ca sa nu iasa afara compozitia si pregatim patul de legume. Ceapa ramasa, morcovul si radacina de patrunjel le taiem rondele si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. Peste legume asezam crapul umplut, se unge cu ulei, turnam in tava 100 ml si 100 ml vin, sare, piper si foi de dafin. Dam tava la cuptor pentru 40-50 minute. Mai stropim din cand in cand cu zeama din tava. La un moment dat intoarcem crapul pe partea cealalta. Cand este gata, asezam legumele pe un platou, crapul deasupra (ii scoatem ata alimentara), il stropim cu zeama de lamaie si este bun de servit.
Nu mai este necesar sa alaturam nici o garnitura, are deja legumele din tava.