Lumea NTV
Placinta cu spanac si urzici
Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Placinta cu spanac si urzici - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente pentru placinta cu spanac si urzici
- 1 kg spanac
- 500 g urzici
- 800 g praz
- 3 cepe rosii
- Marar, patrunjel
- 400 g margarina
- 10 g drojdie uscata
- 3 linguri ulei
- faina cat cuprinde
- 1 pahar mare vin
- 1 lingurita sare.
Mod de preparare:
Se amesteca faina, drojdia, apoi se toarna vinul treptat amestecand cu o lingura de lemn. Se pastreaza 2-3 linguri de margarina ca sa ungem placinta inainte de o baga la cuptor. Restul de margarina se adauga in compozitie si se amesteca pana se omogenizeaza. Se framanta un aluat potrivit ca si consistenta, pana nu se mai lipeste de mana. Aluatul se imparte in doua bucati si se da la rece pana cand il vom folosi.
Intre timp, se toaca marunt spanacul si urzicile care au fost oparite si se amesteca cu verdeata tocata marunt si cu ceapa si prazul tocate calite in ulei sau frecate cu sare. Aluatul se intinde foaie si se asaza in tava pe hartie de copt. Se pune compozitia peste foaie, se acopera placinta cu cea de-a doua foaie si se unesc marginile ca sa nu iasa compozitia. Se unge deasupra cu margarina usor topita. Se coace aproximativ 1 ora.
Placinta se serveste cu salata de spanac proaspat cu rosii.