Poale-n brau

O reteta de poale-n brau clasica, aluatul dospit si framantat bine, cu textura exemplara - pufos, fraged si aromat, prezentata in cadrul emisiunii Traditii de la bunica.

Ingrediente

  • Faina alba calitate superioara 450g
  • Lapte de vaca 200ml
  • Drojdie proaspata 50g
  • Oua 5 buc: 2 pt aluat si 2 pt branza si 1 pt uns
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri
  • Zahar 8 linguri: 4 in aluat si 4 in branza
  • Esenta de vanilie 2 buc
  • Sare jumatate de lingurita
  • Branza de vaci 250 g
  • Gris 1 lingura
  • Coaja de lamaie/portocala o lingura
  • Stafide optional

Cum se prepara polale-n brau?

Faina se cerne intr-un bol adanc.

Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna maiaua peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin. Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, o esenta de vanilie. Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati.

Eu am trecut aluatul in masina de paine si am pus-o la regim de framantare simpla - acelasi lucru il puteti face si simplu fara masina - adaugati o mana de faina si framantati aluatul pana devine moale si elastic. Formati o bila de aluat, va ajutati cu faina daca este nevoie.

Am uns un bol cu putin ulei si am pus aluatul la dospit - acoperit cu prosop sau folie de plastic. Ar trebui sa-si mareasca volumul cam de 3 ori, intr-o ora.

In acest timp preparati umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si optional coaja de lamaie. Eu am mai adaugat si stafide, este optional.

Albusurile de la cele 2 oua se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de branza.

Observatie: Eu as pune in branza doar 1 ou, mi s-a parut umplutura cam lichida, chiar si cu branza mai uscata, deci vedeti si voi.

Intre timp aluatul este gata, il scoateti pe masa si intindeti o foaie patrata(va ajutati cu faina), cam de 3-4mm grosime.

Se taie in 16 patrate mai mici. Puneti pe fiecare cate o lingurita de branza. Aveti grija sa nu exagerati cu umplutura, va fi greu sa le lucrati si o sa iasa la coacere afara.

Formati branzoaicele - la fiecare patrat lipiti colturile opuse. Aveti grija sa le lipiti bine, pentru ca au tendinta sa se dezlipeasca la copt. Le treceti pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Atent, cu o pensula le ungeti cu ou batut bine.

Se coc la cuptor preincalzit la 180 de grade, aproximativ 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Favorit TV

Descopera muzica populara autentica romaneasca, traditiile si obiceiurile satului romanesc numai pe Favorit TV. Cu o grilă alternand permanent intre difuzarea de videoclipuri si recitaluri ale unor artisti din zona muzicii populare si a muzicii etno, cu emisiuni de divertisment de tip magazin, Favorit TV gazduieste cei mai importanti rapsozi din Romania, fiind si o rampa de lansare pentru debutantii genului.


Muzica Favorit TV

Muzica favorita

Va invitam sa ascultati cea mai buna muzica populara romaneasca si etno alaturi de Favorit TV, cantata de cei mai cunoscuti si buni artisti romani ai momentului.

Traditii si obiceiuri

Traditii si obiceiuri

Aici gasesti cele mai importante mosteniri culturale ale poporului roman, traditii transmise din generatie in generatie, datini, obiceiuri strabune si mestesuguri unice cu care ne diferentiem de restul popoarelor din intreaga lume.

Bucataria favorita

Bucataria favorita

Te invitam in bucataria noastra specific romaneasca, in care gasesti cele mai renumite retete traditionale, impreuna cu cele mai importante secrete pe care poporul roman le-a dobandit de-a lungul istoriei la capitolul gastronomie.

Farmacia naturii

Farmacia naturii

Acesta este locul in care problemele tale de sanatate se vindeca natural. Iti prezentam o serie de tratamente, leacuri si retete pe baza de plante, care te vor ajuta sa vindeci orice boala.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook