Pulpa de porc coapta in paine

Pregateste si tu alaturi de noi reteta de pulpa de porc coapta in paine - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.

Ingrediente:

  • 1 bucata frumoasa, cam de 1-1,3 kg, de sunca de porc slaba sau friptura de porc (eu am folosit o bucata de pulpa de porc fripta de la Angst)
  • 500 gr de faina
  • 350 ml de apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 50 de ml ulei de masline
  • in plus, ulei pentru uns planul de lucru
  • 200 gr de cascaval sau mozarella
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura buna de mustar (eu am folosit mustar de dijon)
  • 1 galbenus de ou crud
  • optional, seminte pentru presarat (susan, mac etc.; eu am folosit negrilica)

Mod de preparare 

E important ca bucata de carne sa fie la temperatura camerei, asa ca e bine sa fie scoasa de la frigider inainte de a incepe prepararea aluatului.

Prepararea aluatului:

Se amesteca faina cu sarea. Se adauga 200 ml de apa peste faina, se amesteca cu lingura si se lasa deoparte. Intr-un castronel, drojdia se freaca bine cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se dilueaza cu restul de 150 ml de apa. Va fi un aluat mai degraba molcut, cel mai bine va veti descurca daca il veti framanta cu masina de paine sau robotul, dar cu perseverenta si rabdare merge si cu mana. Cand aluatul este omogen, se adauga uleiul in fir subtire. Se framanta in continuare pana ce uleiul este complet incorporat in aluat. Aluatul framantat se aseaza intr-un castron uns cu ulei, se acopera cu un servet umed sau cu folie alimentara din plastic si se lasa intr-un loc caldut si ferit de curent pana va creste cel putin cat sa-si dubleze volumul.

Asamblare:

Se unge planul de lucru cu un strop de ulei, se rastoarna aluatul crescut si se aplatizeaza cu palmele pana la o grosime de 2-3 cm, modeland un dreptunghi cu lungimea reprezentand cam de 3 ori latimea (20×60 cm.). Se imparte vizual dreptunghiul de aluat in 3 si pe doua dintre treimi se unge un strat fin de mustar apoi se presara cu cascavalul ras sau mozarella sfaramata, amestecate cu pesmetul si patrunjelul verde tocat. Se aseaza carnea la un capat, iar treimea de aluat ramasa libera se cresteaza la o distanta de 2-3 cm.

Incepand din partea in care este asezata pulpa de porc, se ruleaza aluatul acoperind carnea. Partea de aluat cu fasiile crestate trebuie sa fie deasupra. Se preseaza usor deasupra acestora cu palma ca sa adere de stratul de aluat de dedesubt si se aseaza intr-o tava captusita cu hartie de copt. Se acopera painea astfel formata cu un servet umed si se pastreaza intr-un loc caldut, ca sa mai creasca pana se incinge cuptorul.

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Dupa ce cuptorul s-a incins, se unge cu grija painea cu o pensula de patiserie inmuiata in galbenusul de ou batut cu 1 lingura de apa rece, apoi se presara dupa plac cu seminte. Se coace in cuptorul preincins la 200 de grade Celsius timp de 20-25 de minute, pana cand painea e rumena. Painea coapta se aseaza pe un gratar ca sa se raceasca. Se acopera lejer cu un servet de bucatarie gros.

Dupa ce s-a racit complet, se taie capetele (in care nu se va prea gasi carne) apoi se feliaza dupa plac si se serveste mesenilor. Retineti ca daca veti dori niste paini mai micute (cu forma de franzela) pur simplu taiati bucata de carne pe lungime, impartiti aluatul in doua jumatati si asamblati cele doua paini la fel cum am descris mai sus.

Pofta buna!

Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Favorit TV

Descopera muzica populara autentica romaneasca, traditiile si obiceiurile satului romanesc numai pe Favorit TV. Cu o grilă alternand permanent intre difuzarea de videoclipuri si recitaluri ale unor artisti din zona muzicii populare si a muzicii etno, cu emisiuni de divertisment de tip magazin, Favorit TV gazduieste cei mai importanti rapsozi din Romania, fiind si o rampa de lansare pentru debutantii genului.


Muzica Favorit TV

Muzica favorita

Va invitam sa ascultati cea mai buna muzica populara romaneasca si etno alaturi de Favorit TV, cantata de cei mai cunoscuti si buni artisti romani ai momentului.

Traditii si obiceiuri

Traditii si obiceiuri

Aici gasesti cele mai importante mosteniri culturale ale poporului roman, traditii transmise din generatie in generatie, datini, obiceiuri strabune si mestesuguri unice cu care ne diferentiem de restul popoarelor din intreaga lume.

Bucataria favorita

Bucataria favorita

Te invitam in bucataria noastra specific romaneasca, in care gasesti cele mai renumite retete traditionale, impreuna cu cele mai importante secrete pe care poporul roman le-a dobandit de-a lungul istoriei la capitolul gastronomie.

Farmacia naturii

Farmacia naturii

Acesta este locul in care problemele tale de sanatate se vindeca natural. Iti prezentam o serie de tratamente, leacuri si retete pe baza de plante, care te vor ajuta sa vindeci orice boala.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook