Lumea NTV
Trigoane cu nuci

Pregateste si tu alaturi de noi reteta de Trigoane cu nuci - o reteta prezentata in emisiunea Traditii de la bunica.
Ingrediente
- ½ kg foi de placinta
- 1 lingura mare de miere
- 1 lingurita scortisoara
- ½ ceasca zahar
- 1 ½ ceasca pesmet
- 1 ½ ceasca nuca macinata
Mod de preparare pentru trigoane cu nuci
Fierbem 200 ml apa cu mierea si zaharul, vreme de 5 minute. In acest sirop adaugam nucile, pesmetul si scortisoara. Taiem foile de placinta in fasii late de 7 cm si le ungem cu ulei. Adaugam o lingura de umplutura in capatul fiecarei fasii ?i impachetam in zig-zag pana ajungem la capatul fasiei. Apoi punem trigoanele intr-o tava unsa cu ulei si le coacem timp de 15 de minute, pana se rumenesc.
Cei care nu sunt dornici de un desert foarte dulce, le pot servi dupa ce s-au copt. Insa ele se pot servi insiropate cu un sirop obtinut dintr-o ceasca de zahar, trei linguri de miere si putina scortisoara – care se fierb vreme de 5 minute.
Pofta buna!