”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, o campanie de prevenire a cancerului de sân



Campanie de informare pentru prevenirea cancerului de sân! Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!” se desfășoară într-un centru comercial din Capitală, unde studente la medicină, împreună cu organizatorii, explică femeilor ce înseamnă prevenția cancerului mamar.

MĂDĂLINA SCARLAT, organizator campanie „Campania are nevoie de tine! Vorbește cu ea! este o campanie de informare și de educare a publicului prin care ne dorim să le învățăm pe femei să se autopalpeze, cum să descopere eventualele probleme și încercăm să le învățăm să aibe o abordare proactivă, să meargă la medic cât mai des. De la începutul campaniei au venit în medie 80 de persoane pe zi, la stand.”

BĂJENARU DIANA, studentă medicină „Noi le spunem doamnelor și domnișoarelor dacă vor să le învățăm exact care este tehnica palpării sânului, de asemenea le arătăm și diferența între un nodul benign și unul malign, chiar au fost foarte surprinse și au spus că voiau să vadă această diferență.”

PETREA IRINA, studentă medicină „Campania a fost un real succes, oamenii s-au dovedit foarte încântați de inițiativa noastră și mai ales de modul în care am reușit să le atragem atenția, cu aceste mulaje și le-am exemplificat cum se face autopalparea sânului și care este diferența între cancer care are un impact asupra omului și formațiunile benigne.”

COSMINA STOIAN, reporter „Autoexaminarea sânilor trebuie să constituie un obicei în viața femeii moderne. Manevra de autoexaminare a sânilor este cea mai simplă și mai eficientă metoda prin care putem să diagnosticăm precoce atât cancerul de sân, dar și leziuni benigne și infecțiile, boli care pot fi tratate și vindecate.”

Campania a stârnit un mare interes. Cei care au trecut pe la stand au primit cu multă atenţie informațiile prezentate de organizatori și medici.

VOX ”Foarte bună! Foarte bună în special pentru că marea majoritate a femeilor nu știu cum să depisteze această boală ascunsă. Dacă nu ai minim de cunoștințe nu știi că poți avea această boală.”

ANTOANETA ISTRATE, fostă pacientă oncologică „Sunt un fost pacient, sunt o învingătoare și m-am hotărât să îi ajut pe cei din jurul meu, pentru că oamenii, pacienții, într-o astfel de situație, au nevoie de suport, au nevoie de sprijin, să vorbească cu ceilalți.”

COSMINA GRIGORE, fostă pacientă oncologică „Cred foarte tare că trebuie să prindem lucrurile din timp, să învățăm să facem prevenție pentru sănătatea sânilor și a sistemului hormonal. Dacă reușim să depistăm precoce atunci șansele sunt mult mai mari pentru supraviețuire. // Dar ce trebuie să știm noi ca paciente este că dacă observăm că apare ceva, este foarte important să mergem la medic.”

Campania, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, se va încheia duminică seara. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei, iar incidența sa este în creștere! În fiecare an sunt diagnosticate 367.000 de cazuri noi în Uniunea Europeană și aproximativ 233.000 în Statele Unite ale Americii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook