„Sunt nebuni românii ăștia!”, volumul franțuzoaicei Christine Colonna-Césari îndrăgostite de România



„Sunt nebuni românii ăștia!”! Este percepția admirativă a scriitoarei franțuzoaice Christine Colonna-Césari, care a ajuns să îndrăgească atât de mult România, încât a părăsit Parisul pentru a se stabili definitiv la București. Mai mult, ea a scris și un volum intitulat „Ils sont fous ces Roumains!” L'Eldorado roumain, în traducere „Sunt nebuni românii ăștia!” Eldorado românesc, în care cititorul român poate descoperi cu uimire lucruri neștiute ori inedite despre cultura noastră, despre oameni și locuri de la noi.

CHRISTINE COLONNA-CÉSARI, scriitoare „Cunosc de mult timp cultura românească și mă enerva să văd clișeele din spiritul francezilor, chiar la prietenii mei, care nu își dădeau seama de câte lucruri bune putem găsi aici, lucruri frumoase, pozitive pe care nu le găsim în Franța. Așa că, ultima oară când am venit din Franța, mi-am spus că trebuie să scriu această carte pentru a oferi tot ce știu despre această cultură. Este o carte unde există multe reflecții personale, o privire a unei franțuzoaice asupra culturii românești, asupra românilor și a vieții de aici.”

Printre personalitățile din România care au impresionat-o pe Christine se numărăr și celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, la ora actuală colaborator al postului de radio National FM.

CHRISTINE COLONNA-CÉSARI, scriitoare „Apoi, există cam 30 de reportaje despre oameni care fac lucruri excepționale, care cred că trebuie să fie cunoscuți, printre care Ilie Dobre, primul pe care l-am intervievat în România. Momentan, cartea e doar în franceză, dar sper sa fie tradusă și în română.”

ILIE DOBRE, comentator sportiv Național FM și scriitor „Am întrebat-o pe autoare Christine Colonna de ce a apelat la mine și mi-a spus că a fost impresionată când a auzit la posturile de televiziune din Franța despre performanțele mele. Reliefează acolo faptul că am izbutit de-a lungul carierei la Radio România, să am 10 recorduri mondiale, este o performanță unică în istoria presei mondiale și asta mă bucură pentru că este o recunoștință pentru mine, pentru faptul că las ceva pentru presa din România. Indiferent că am fost la radio, nu contează asta, dar contează performanțele care într-adevăr fac cinste presei din România și îndeosebi României. Este o carte care este într-adevăr de excepție și îi adresez felicitări autoarei pentru această carte și pentru că prin scrierea acestei cărți se referă la valorile cu totul deosebite ale României.”

Îndrăgostită de România, Christine Colonna-Césari și-a cumpărat, în urmă cu doi ani, un apartament în Bucureşti. Parizianca devenită bucureșteancă spune că aici se simte „acasă”. Christine este specializată în yoga prenatal, dar la bază este scriitoare. În Franța, a publicat mai multe cărți de succes. Volumul „La grossesse du Père”, în traducere „Sarcina tatălui”, publicat în 1989, a făcut furori în Franța. În 2014 a și-a înființat propria editură, Piatnitsa, unde a publicat mai multe cărţi pentru copii. ”Anda la louve et le secret du Mont Omul”, tradusă și în limba română, a primit, în 2013, premiul Panait Istrati la Şalonul Cărţii de la Paris.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook