”Noaptea bibliotecii”, la Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” din ConstanțaNoaptea Bibliotecii, un eveniment care îşi propune "să readucă la lumină" mersul la bibliotecă, s-a desfășurat noaptea trecută între orele 18.00 - 4.00, la Biblioteca Județeană ”Ioan N. Roman” din Constanța. În paleta mai largă de evenimente culturale găzduite sub acest generic, s-a înscris și lansarea lucrării “România de la Marea Cea Mare-Ținut Original-Îmbogățește Patrimoniul Umanității", realizată cercetătorul științific Constantin Vitanos. O poveste științifică despre inima Dobrogei, lucrarea poate fi receptată ca o poveste istorică, un manual pentru generaţiile tinere și o sursă de documenatare pentru cercetători.

CONSTANTIN VITANOS, cercetător științific  ”Cousteau, acel cercetător care a colindat lumea apelor și a fost implicat direct în înființarea Rezervației Biosferei Delta Dunării, i-a spus lui Radu Anton Roman: Voi românii vă plângeți că străinii nu vă cunosc țara, dar eu am constatat că, voi nu vă cunoașteți și prețuiți țara în primul rând.

Ideea Nopţii Bibliotecilor s-a născut în 2011, pe modelul "Noaptea Muzeelor", cu scopul de a readuce la lumină mersul la bibliotecă, cititul şi nevoia de documentare, în contextul digital al anului respectiv. Ideea, girată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, a pornit de la un ”gând statistic”: dacă măcar un sfert dintre cei care au călcat o dată printr-o bibliotecă în ultimii 10 ani ar reveni cel puţin o dată pe an într-o sală de lectură, starea de spirit în bibliotecile României s-ar schimba semnificativ, iar efectul ar fi amplificat dacă fiecare vizitator va încerca să vină însoţit de o persoană apropiată. Potrivit Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, în România funcţionează, în prezent, peste 3.000 de biblioteci publice - comunale, orăşeneşti, municipale şi judeţene. Din păcate, anul acesta, Noaptea Bibliotecii din Constanța este singurul eveniment de acest gen consemnat în agenda demersului pentru cultură inițiat în 2011.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook