”Omul orchestră: Un jurnal altfel”, un volum de excepțieTârgul de Carte Gaudeamus 2023, organizat la pavilionul central din cadrul Romexpo, aduce și în acest an un număr însemnat de noi apariții. Printre acestea se distinge volumul de proză al scriitorului Răsvan Popescu, intitulat ”Omul orchestră: Un jurnal altfel”, publicat la Editura Cartea Românească Educațional. Volumul redă evoluția personală a autorului, dând, astfel viață unui personaj care se reîntoarce în timp, începând chiar din anii copilăriei, petrecută într-un sat de sub dealurile Prahovei.

RĂSVAN POPESCU, scriitor și scenarist ”Am avut o copilărie fericită la țară, în pandant cu o copilărie cenușie la oraș. Unu era spațiul acela de sub dealuri și altul era spațiul dintre blocuri într-un cartier comunist, unde blocurile se îndeseau atât de tare, încât de la tine din balcon vedeai în balconul cu rufe al vecinilor. Pe acest contrast mi-am construit capitolul despre copilărie, din volumul ”Omul orchestră”. E foarte important să continuăm să citim, indiferent de suport. Importantă este povestea, suportul se schimbă, lumea se schimbă. Totul este să rămânem ancorați în această lume a imaginației. În această lume în care, până la urmă, orice este posibil.”

Despre volumul lansat ieri seară, au vorbit prof. univ. dr. Vasile Burlui, vicepreședinte al Academiei Oamenilor de Științe din România, filiala Iași, lectorul universitar doctor în cadrul Departamentului de Jurnalism, Ştiinţe ale comunicării şi Literatură Comparată, la Facultatea de Litere a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Livia Iacob, și scriitorul Marius Chelaru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iași. Cunoscut om de presă, scenarist de film, scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Răsvan Popescu s-a remarcat în ultimii ani prin volumele sale. A debutat în literatură în anul 1991, fiind autor al mai multor volume de poezii, povestiri și romane. Anul trecut a publicat volumul ”În torent”, o carte la limita dintre fotografie şi scris, o poveste a timpului nostru, pentru care a fost distins cu Premiul anului 2022, la secțiunea Proză. De asemenea, a scris șapte scenarii de film, premiate la diferite festivaluri. Între 2007 și 2012, Răsvan Popescu s-a aflat la conducerea Consiliului Național al Audiovizualului, iar în prezent are statutul de membru.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook