1 000 de vieţi salvateRecord medical! În cadrul Institutului Clinic Fundeni au fost realizate 1.000 de transplanturi cu celule stem. Ultima operaţie de acest fel a fost efectuată anul acesta, pe 7 aprilie. 1.000 de oameni, care sufereau de leucemie sau alte boli grave ale ţesutului sanguin ori ale sistemului imunitar, au primit o şansă la viaţă în ultimii 16 ani, în cadrul unităţii medicale. Dragoş Filipescu este unul dintre pacienţii care au primit o viaţă nouă, după ce s-a chinuit mai bine de o lună prin sălile de operaţie.

DRAGOŞ FILIPESCU, pacient

"Din momentul în care am intrat în spital şi până am ieşit, am avut în permanenţă sentimentul că sunt pe mâini bune şi că totul este sub control. A fost o experienţă de voinţă, de răbdare."

Nu îi este însă recunoscător doar familiei şi medicilor, ci şi donatorului său, pe care nu îl cunoaşte.

DRAGOŞ FILIPESCU, pacient

"Este un neamţ, încerc să iau legătura cu el prin intermediul Registrului de Transplant. Este destul de complicat deocamdată. Dar când mă gândesc la el şi mă rog pentru el... ca pentru mine. Îi datorez viaţa!"

Şeful Secției de Transplant Medular Adulţi din Institutul Clinic Fundeni, Alina Tănase, recunoaşte că zâmbetul de pe chipul acestor oameni îi dă putere să salveze în continuare vieţi.

ALINA TĂNASE, medic

"Este motivul pentru care putem să mergem mai departe, fiindcă este o procedură complexă, complicată, cu pacienţi foarte gravi şi la care întotdeauna încerci să învingi boala. Atunci când reuşeşti, satisfacţia este extraordinară."

Statisticile arată că aproximativ trei din 100.000 de oameni au nevoie, anual, de transplant medular cu celule stem hematopoietice.

Peste doar câteva zile, în cadrul Institutului Clinic Fundeni va fi marcat un nou record medical: se împlinesc 37 de ani de efectuare de transplanturi renale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook