10 pe linie pentru o elevă pasionată de muzică



A sunat ultimul clopoțel pentru elevii de gimnaziu, din clasele a VIII-a, iar printre ei se numără și Maria Daria Niculai, care a absolvit Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", din București. Maria a încheiat perioada de gimnaziu ca șef de promoție al claselor a opta, cu media 10 tot gimnaziul, dar și cu numeroase premii la concursurile de specialitate. Printre acestea se numără și marele trofeu la Concursul "Pianiștii României". Cu 8 ani de pian în spate, adolescenta de 14 ani își dorește să continue la Conservator și să calce pe urmele profesoarei ei de pian.

VENERA BEBEȘ, director, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Avem copii performanți, care obțin premii valoroase la diferite concursuri naționale și internaționale sau la olimpiade. Traseul lor este, bineînțeles, tot muzica. Vor urma Liceul de Muzică, după care vor urma Conservatorul cu activitatea aceea extrașcolară artistică. Sunt niște copii deosebiți."

FLORENȚA TICA, dirigintă clasa a VIII-a, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Maria este un copil serios, o elevă foarte muncitoare, empatică, săritoare atunci când fiecare, fie elev, fie profesor are nevoie de ajutor într-un fel sau altul. Eu vorbesc din perspectiva dirigintelui, care am beneficiat de ajutorul Mariei ori de câte ori am avut nevoie la clasă de ceva."

VERONICA FERȚU, cadru didactic, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Consider că Maria este unul dintre copiii care fac cu bucurie ceea ce fac și alegerile pe care le-au făcut de-a lungul gimnaziului sunt o consecință a bucuriei de a se autodepăși."

MARIA DARIA NICULAI, elevă, Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti", București

"Am ales Liceul "Dinu Lipatti" pentru că mi-a oferit foarte mare încredere și am simțit că va fi ceva foarte bine și o să fie foarte frumos aici. Pasiunea pentru muzică a apărut de când eram mică. La botez am primit un pian și m-am gândit că este ceva legat între mine și muzică și atunci am început să cochetez cu muzica. Secretul succesului este să ai mereu încredere în tine, să nu renunți niciodată la visele tale, pentru că nimic nu este imposibil."

AMBIANȚĂ

Visul Mariei este să devină profesoară de pian și cântăreață de muzică populară.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook