2000 de refugiaţi, aşteptaţi în RomâniaRomânia a făcut recent o ofertă de a găzdui aproape două mii de refugiaţi aflaţi acum în Grecia şi Italia. Afirmaţia a fost făcută de ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, la un post de televiziune. Acesta a precizat că avem deja pe teritoriul nostru aproximativ 700 de refugiaţi şi că ţara noastră participă masiv la operaţiunile din Marea Mediterană pentru oprirea afluxului de refugiaţi şi salvarea celor care se încumetă la asemenea acţiuni. La nivelul UE, prin instituţia Frontex, şi prin operaţiunile din Marea Mediterană, România a fost unul dintre contributorii cei mai importanţi, a mai precizat ministrul de externe. Întrebat cum participă România la lupta împotriva grupării Stat Islamic, el a spus că este în lucru o iniţiativă privind trimiterea de către România a 50 de jandarmi şi poliţişti pentru pregătirea forţelor de securitate irakiene în lupta împotriva Daesh. De asemenea, ţara noastră şi-a asumat obligaţia de a contribui cu 800.000 de euro la coaliţia luptei împotriva terorismului. Pe lângă această contribuţie, care se va întinde pe o perioadă de patru ani, câte 200.000 pe an, mai avem şi o contribuţie de 340.000 de euro, care este destinată în primul rând celor din Siria, oamenilor care suferă. Declaraţiile ministrului au fost facute cu o zi inaintea Zilei mondiale pentru asistenţă umanitară. România rămâne o susţinătoare a principiilor care stau la baza asistenţei umanitare. In aces sens, ţara noastră a alocat în acest an 5,3 milioane de euro pentru sprijinirea populaţiei afectate de războiul civil din Siria.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

"În total, în perioada 2014-2017, ţara noastră a acordat asistenţă umanitară în valoare de peste 11 milioane de euro unui număr de 12 state aflate în situaţii de criză. Este vorba despre conflictele din Siria şi Irak, violenţele din estul Ucrainei, uraganul Matthew din Haiti, cutremurul din Nepal, inundaţiile din Serbia şi Bosnia-Herţegovina sau epidemia virusului Ebola."

Data de 19 august a fost aleasă Ziua mondială pentru asistenţă umanitară, pentru a comemora atacul terorist din 2003 asupra sediului misiunii de asistenţă a ONU din Bagdad, soldat cu moartea a 22 de persoane. Printre victime s-a numărat Sergio Vieira de Mello, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru Irak. Alţi 100 de oameni au fost răniţi. Conform ONU, începând cu luna ianuarie 2017, numărul persoanelor care au nevoie de ajutor umanitar a crescut cu 12,5 milioane de persoane, ajungând la un total de 141,1 milioane de persoane în 37 de ţări. Bugetul estimat necesar pentru acoperirea nevoilor minime de asistenţă umanitară în 2017 este în acest moment de 23,5 miliarde de dolari, fiind finanţat până în prezent în proporţie de 26%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook