22 de orașe din România, în topul mondial al poluăriiStăm rău la capitolul poluare! 22 de orașe din țara noastră au fost incluse în raportul platformei AirVisual privind ”Cele mai poluate orașe din lume în anul 2018”. Raportul include 3.000 de orașe din toată lumea și este bazat pe datele calității aerului în funcție de poluarea cu particulele în suspensie. Datele au fost adunate din surse publice de monitorizare.

COSMINA STOIAN, reporter ”Cel mai poluat oraș din țara noastră este Iași, urmat de Cluj-Napoca, Brașov și București. În top mai sunt incluse, printre altele, orașele Ploiești, Timișoara, Arad, Sibiu, Oradea, Satu Mare și Constanța. În topul internațional, Iași se află pe locul 454, Cluj pe locul 642, Brașov pe 644, iar Bucureștiul ocupă locul 680. 64% din totalul oraşelor cuprinse în raport depăşesc cu mult indicele de poluare recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.”

Clasamentul orașelor indică orașele asiatice ca dominante, cu cele mai mari 100 de niveluri medii de particule în suspensie, în 2018, iar orașele din India, China, Pakistan și Bangladesh ocupă primele 50 de locuri. De altfel, în clasamentul general, șapte din primele zece orașe sunt situate în India. Particulele în suspensie sunt particule fine generate de industrie, trafic şi încălzirea locuinţelor. Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că aproximativ 91% dintre locuitorii planetei respiră aer poluat, fenomen care provoacă, anual, 7 milioane de decese.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook