40 de ani de educațieZi plină de emoții la Școala Gimnazială nr. 59, din Sectorul 6 al Capitalei! Unitatea de învățământ celebrează 40 de ani de activitate în slujba educației și de dăruire față de elevi. Pentru a marca această zi importantă, alături de actualele cadre didactice au fost prezenți și foștii dascăli care au predat în unitatea de învățământ. Pe parcursul celor 40 de ani de activitate, din 1982, 511 angajați au trecut pragul unității, reprezentând personal didactic, nedidactic și auxiliar.

LILIANA ANGELESCU, fost cadru didactic, Școala Gimnazială nr. 59

”Am fost învățătoare aici, din 1985 până în 1999, timp de 14 ani. O viață de om. Amintirile pe care le am de aici sunt deosebite. Sunt momentele mele de formare, sunt primii ani în care mi-am început și mi-am canalizat cariera de dascăl. Canalizarea activității unui dascăl este extrem de importantă încă din primii săi ani de activitate. Am fost învățătoare aici, am plecat cu părere de rău. Revin acum cu mare drag.”

MARIA VLAD, fost cadru didactic, Școala Gimnazială nr. 59
”A fost extraordinar de emoționant, mai ales că eu am fost în această școală exact de la început. Deci, cum spun eu, de la cărat molozul și până când am pus-o la punct. Profesori deosebiți, cadre didactice care știu să-și apropie copiii și îi învață să devină oameni adevărați. Să aibă încredere în ei. Să nu renunțe niciodată la ce își doresc. Totul se rezolvă și se obține dacă îți dorești cu adevărat și dacă știi să lupți pentru așa ceva.”

De la festivitate nu a lipsit nici fostul învățător Aurel Tăbăcaru, în vârstă de 90 de ani, care a avut patru serii de micuți pe care i-a îndrumat în clasele primare.

AUREL TĂBĂCARU, fost cadru didactic, Școala Gimnazială nr. 59
”Foarte fericit! Mi-am văzut colegii, prietenii și toți cei care am muncit.”

După ce au depănat amintiri, fostele cadre didactice au avut surpriza de a fi premiate.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59

”Suntem onorați să fim exact acum când se schimbă prefixul. Înseamnă foarte mult pentru noi pentru că suntem într-o școală modernizată. Toți colegii care au venit au observat schimbarea. Aceasta înseamnă că suntem exact pe drumul pe care îl dorim. Rămâne să modernizăm și stilul de învățare și să ne adaptăm la ce înseamnă noua generație. Pentru că ei au nevoie de noi metode de a ajunge la sufletul și la mintea lor într-o societate în continuă schimbare. Iar schimbare înseamnă gândire critică și asta îi învățăm noi la școală. Am mai fost în alte școli, aici este sufletul meu și așa simt că sunt acasă.”

ADRIANA GEORGESCU, director adjunct, Școala Gimnazială nr. 59

”Școala 59 reprezintă a doua casă pentru mine. Am ieșit din Liceul Pedagogic și am venit, aici, la Școala 59 în 1983. Deci, am 39 de ani de vechime în școală. Aici mi-am făcut studiile superioare, aici m-am căsătorit, copii, nepoți. Așa că, reprezintă foarte mult.”

Apreciind activitatea de-a lungul celor 40 de ani, conducerea unității de învățământ dorește să răsplătească întreg personalul școlii și pe toți foștii absolvenți prin editarea și publicarea monografiei Școlii Gimnaziale nr. 59. Aceasta urmând a vedea lumina tiparului până la sfârșitul anului.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială nr. 59
”Mulțumim pentru monografie. Mulțumim pentru că v-ați înhămat la cea mai dificilă activitate la care putea cineva.”

Luna iunie va începe tot cu un eveniment important. Pe 7 iunie, de Ziua Porților Deschise, foștii elevi ai școlii își pot revedea profesorii, învățătorii și diriginții, dar și foștii colegi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook