40 de ani de la moartea marelui ziarist Pamfil ȘeicaruS-au împlinit 40 de ani de la trecerea în rândul celor drepţi a marelui om de cultură şi ziarist Pamfil Șeicaru. Cu această ocazie, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a organizat o ceremonie de comemorare la Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orșova. Slujba a avut loc în biserica mănăstirii pe care Pamfil Șeicaru a ctitorit-o, în perioada 1936-1940, drept mulțumire lui Dumnezeu că, aici, în timpul primului război mondial, a scăpat de la moarte, după ce un obuz aproape că îl îngropase de viu. Slujba a fost oficiată de părintele Mihai Zorilă, preotul care slujește la biserica mănăstirii, iar jurnalistul Doru Dinu Glăvan, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști, a rostit un discurs de rememorare a vieții Ceremonia de la mânăstirea „Sfânta Ana” a continuat cu vizionarea filmelor „Drumul Eroilor” și „Întoarcerea ctitorului”, realizate în 2005 și, respectiv, 2007. Pamfil Șeicaru a înființat, în urmă cu 100 de ani, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Fondator al ziarului interbelic „Curentul”, Pamfil Șeicaru a deschis drumul spre modernizarea presei românești. A scris și mai multe cărți de mare valoare culturală, între care se remarcă cele privind istoria unor partide politice românești și cele referitoare la istoria presei. A părăsit țara în august 1944. În 1945 a fost condamnat la moarte în contumacie de comuniști, dar a fost grațiat de Ceaușescu, în 1966. A trăit 30 de ani în Spania, la Madrid. Ultimii ani i-a petrecut în Germania, la Dachau, unde a încetat din viață, în octombrie 1980. În anul 1995, osemintele sale au fost aduse în țară, fiind reînhumate la cimitirul „Sfânta Vineri” din București, iar, în octombrie 2005, au fost așezate în cripta din pridvorul Mănăstirii „Sfânta Ana”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook