400 de perechi de încălţăminte depuse în faţă la MAIProtest inedit iniţiat de PNL în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne. Manifestaţia a început la 11:05, ora la care a sunat pentru prima oară Alexandra Măceșanu la 112 și i s-a spus că va fi salvată, însă nu a fost așa. Manifestația s-a dorit un semnal de alarmă. În România, anul trecut au fost daţi dispăruţi 4000 de minori. Au fost regăsiţi doar 3600. Aşa că oamenii au depus 400 de perechi de pantofi, simbol al copiilor dispăruţi, în speranța obtinerii unor răspunsuri din partea autorităților. Oamenii care au venit în fața sediului MAI sunt foarte revoltații de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, însă mai au speranțe că în România lucrurile se vor schimba în bine în toate domeniile.

"Speranțe am foarte multe, certitudini nu prea am încă, dar cred că a început schimbarea, cred că suntem pe drumul schimbării, cred că poporul român s-a trezit, poporul român nu mai acceptă și numai stă docil în fața abuzului și încet, încet, statul va trebui reformat."

"Am venit ca să fiu solidară cu această cauză și pentru că mi se pare că trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru ca autoritățile să ia măsuri ca astfel de situații să nu se mai întâmple în România."

CRISTIAN BUȘOI, europarlamentar PNL

"Trebuie să încetăm cu politizarea instituțiilor fundamentale ale statului așa cum este Poliția Română sau celelalte structuri din sistemul judiciar, trebuie o acțiune politică mai hotărâtă, trebuie să abandonăm inițiative legislative care reduc puterea de luptă a instituțiilor care luptă împotriva criminalilor. Sunt foarte multe lucruri care trebuie făcute, din păcate actualul Guvern pare că nu înțelege că trebuie să le facă. Acesta este semnalul nostru de alarmă dincolo de respect și de compasiune față de victimele mostrului din Caracal."

"Dezastru la adresa umanității în primul rând și un dezastru vis a vis de poporul ăsta, poporul român oriunde s-ar afla el, pentru că nu le e bine nicăieri. Credeți că se va schimba ceva? Eu cred că da pentru că eu am încredere în tineri. Eu sunt pensionară și îi voi susține întotdeauna pe tineri."

"Suntem convinși că prin acțiunea noastră civică se va sensibiliza atât opinia publică cât și instituțiile statutului și că atunci când se va mai pune problema dispariției unui copil și când o persoană va fi privată de libertate, toate instituțiile statului se vor mobiliza exemplar și vor lua atitudine cât mai repede posibil ca să se rezolve pozitiv problema și asemenea situații ca cea de la Caracal să nu se mai întâmple niciodată."

"Am propune o măsură ca pe fiecare județ să existe zece oameni care să găsească acești minori dispăruți

Între timp, ancheta continuă în Casa Groazei din Caracal, unde a fost sechestrată Alexandra.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook