40.000 de incendii la locuințe, în şase aniÎn ultimii șase ani au avut loc peste 40.000 de incendii la locuințe, soldate cu circa 3.400 de persoane decedate sau rănite. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, majoritatea incendiilor au loc în sezonul rece, din cauza scăpărilor de gaze. Acestea provin în cea mai mare parte de la instalaţiile de utilizare a gazelor naturale din locuinţe sau de la buteliile de aragaz.

DAN-PAUL IAMANDI, inspector general I.G.S.U

“Regulile de bază: să-și protejeze locuința prin verificarea instalațiilor electrice, coșuri de fum, țevi de gaz, aparatura care este montată la toate aceste rețele.”

Reprezentanţii IGSU spun că sunt foarte multe plângeri referitoare la dificultatea primirii avizelor ISU.

 DAN-PAUL IAMANDI, inspector general I.G.S.U

Pentru evitarea oricăror pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz în locuinţe, la instalaţiile interioare de utilizare, precum şi a detectoarelor de incendiu.

ANA IACUB, reporter


“Anual în România, se înregistrează circa 6000 de incendii la locuințe. Pentru securitatea noastră, trebuie sa respectăm anumite reguli de bază. Mai exact, este necesară manevrarea corectă a aparatelor de gătit sau a sobelor de încălzit. Este recomandată montarea detectoarelor de gaz. De asemenea, este important sa apelăm la specialiști pentru sesizarea problemelor la instalațiile de gaz.”

Potrivit analizei incendiilor soldate cu decese, principalele cauze ale acestor evenimente sunt coşurile de fum defecte sau necurăţate, instalaţiile electrice defecte sau improvizate, mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, focul deschis, acţiunile intenţionate şi scăpările de gaze.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook