47 de milioane de euro, pentru înregistrarea tinerilor inactivi pe piața muncii47 de milioane de euro! Aceasta este suma din fonduri europene, care va fi alocată pentru ca tinerii inactivi din România să intre pe piaţa muncii! Proiectul ”Înregistrarea Tinerilor în Evidenţele Serviciului Public de Ocupare, pe scurt INTESPO, a fost aprobat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii. Proiectul are ca scop creşterea numărului de tineri inactivi înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare. Tinerii inactivi sunt cei care nu figurează în evidenţele de la Educaţie, nici în cele ale angajatorilor şi nici nu se pregătesc pentru a ocupa un loc de muncă. Practic, nu figurează nicăieri, dar ei există şi pot reprezenta soluţia pentru criza acută de forță de muncă din România. INTESPO vizează înregistrarea a cel puţin 200.000 de tineri în program, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. Sunt vizaţi în special tinerii cu nivel scăzut de competenţe şi care au dificultăţi în a se integra social. Odată înregistraţi în program, ei vor beneficia de informare şi consiliere profesională, inclusiv de profilare, iar după această etapă vor fi îndrumaţi către măsura activă de care au nevoie sau către alte servicii. De asemenea, proiectul încurajează şi implicarea partenerilor sociali, precum patronate şi sindicate, astfel încât oferta de pachete de măsuri active personalizate să se concretizeze în ocuparea unui loc de muncă. Proiectul are o durată de implementare de patru ani.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Sandokan, Tigrul Malaeziei
Aventura

Sandokan, Tigrul Malaeziei

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Sandokan, fiul regelui detronat si ucis al Malaysiei, strange in jurul sau o mana de prieteni credinciosi si devine cel mai temut pirat al marilor Orientului.

vezi detalii
Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook