5.300 de mp de teren, mărul discordiei între Guvernul României și conducerea Muzeului ”Antipa”Dispută pentru terenul din jurul Muzeului Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa"! Guvernul României vrea ca 45 la sută din suprafața liberă de construcții a muzeului să revină Institutului pentru Studierea Holocaustului ”Elie Wiesel”, în scopul construirii Muzeului Holocaustului. Un demers cu care conducerea Muzeului ”Antipa” nu este deloc de acord. Practic, conducerea muzeului a fost pusă în fața faptului împlinit, în momentul în care directorul instituției a fost invitat la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

LUIS OVIDIU POPA, director, Muzeul ”Grigore Antipa” ”Am crezut că este vorba despre o chestiune pentru care făcusem o solicitare. Când am ajuns, ni s-a zis că este vorba despre o dezmembrare, respectiv a unei parcele de 5.300 de mp. În acel moment nu ni s-a oferit nici un fel de explicație, erau întocmite deja niște lucrări cadastrale și presupun că există o explicație pentru acest lucru. Vineri, am primit din partea Ministerului Culturii să comunicăm un punct de vedere pentru problema aceasta, de a da parcela, pentru a fi construită o altă instituție.”

În timp ce Luis Ovidiu Popa, se afla la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, la Muzeul ”Grigore Antipa” se făceau deja măsurători.

LUIS OVIDIU POPA, director, Muzeul ”Grigore Antipa” ”Sper că există o explicație pertinentă pentru faptul că acele lucrări cadastrale se întâmplau fără solicitarea noastră. În timp ce eu eram acolo, au venit lucrători cadastrali și făceau măsurători și pe care noi nu i-am chemat.”

COSMINA STOIAN, reporter ”Conducerea Muzeului "Grigore Antipa" a trimis o adresă către Ministerul Culturii, prin care își manifestă opoziția față de ideea înstrăinării a 45% din suprafața liberă de construcții a instituției. Argumentele prezentate în adresă se referă la calitatea de monument istoric a muzeului, în integralitatea sa, de apartenența la o zonă construită protejată, la importanța spațiului verde și la nevoia de spațiu pentru activitățile instituției muzeale.”

LUIS OVIDIU POPA, director, Muzeul ”Grigore Antipa” ”Sper să fie transmis Secretariatului General al Guvernului și m-aș aștepta ca să se înțeleagă argumentele noastre, necesitatea dezvoltării acestui muzeu. În acest moment, ar trebui să existe un acord al administratorului spațiului, adică Muzeul ”Antipa”. Eu nu am această intenție, în calitate de director.”

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, marți, că terenul pe care se află Muzeul Antipa din București este proprietatea statului, dat în folosință gratuită instituției, dar folosința poate fi retrasă și atribuită alteia. Întrebat care sunt procedurile care vor urma refuzului Muzeului ” Grigore Antipa” de a înstrăina aproape jumătate din suprafața parcului, Toni Greblă a declarat că nu a fost luată încă o decizie definitivă. El a precizat, însă, că Executivul s-a angajat să sprijine Institutul ”Elie Wiesel”, comunitatea evreiască și Congresul Mondial Evreiesc, pentru a realiza la București un Muzeu al Holocaustului. Muzeul "Grigore Antipa" are un patrimoniu de 2 milioane de exemplare şi un număr de vizitatori de peste 311.000 în anul 2018, fiind unul dintre cele mai vizitate din ţară.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook