5G, tehnologia viitoruluiTehnologia 5G schimbă radical internetul mobil. A cincea generaţie de conectivitate a internetului mobil promite viteze mult mai mari de încărcare şi descărcare, acoperire mai largă şi conexiuni mult mai stabile. 1G a permis interacțiunea utilizatorilor, 2G a facilitat schimbul de mesaje, 3G a oferit acces la date și internet, iar 4G a mărit viteza tututror acestor componente. Spectaculoasa tehnologie vine cu posibilități mult peste ce a existat până acum. În primul rând, asigură gestionarea a mii de conexiuni simultan, de la telefoane mobile până la camere video şi semafoare smart. Implementarea tehnologiei 5G în România reprezintă o oportunitate de creştere şi inovare atât pentru producătorii de infrastructură electronică, cât şi pentru producătorii de electronice şi electrocasnice.

COSMINA STOIAN, reporter ”Tehnologia 5G va determina schimbări ample în infrastructura reţelelor de telecomunicaţii, aducând nivelul de conectivitate wireless la un nivel de până 100 de ori mai bun decât cel 4G, se arată într-un studiu publicat de grupul Coface. Acest aspect va facilita reducerea costurilor, un consum de energie mai scăzut, precum şi aplicabilităţi industriale, care vor dispune de un schimb de informaţii în timp real.”

În România, se urmăreşte transpunerea la nivel naţional a prevederilor legislative din Codul European al Comunicaţiilor Electronice, prin asigurarea de disponibilităţi coordonate ale spectrului de frecvenţe radio până în 2020. Aceste schimbări vor avea efecte considerabile atât asupra structurii pieţei de comunicaţii, cât şi a obiceiurilor de consum ale utilizatorilor. Potrivit studiului Coface, tehnologia 5G aduce beneficii, creând noi modele de afaceri, atât în domeniul comunicaţiilor, cât şi în alte sectoare de activitate, dar, în acelaşi timp, şi diverse temeri legate de confidenţialitatea datelor personale, securitatea aparatelor şi costurile dispozitivelor conectate la internet. În plus, vor mai trece câțiva ani până ce aplicaţiile tehnologice vor permite ca reţelele 5G să intre în uz. Asociaţia GSM preconizează că doar 14% din totalul conexiunilor vor fi alimentate prin tehnologia 5G, până în 2025.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook