A crescut costul cu forţa de muncăForţa de muncă, tot mai scumpă în România! Costul orar cu forţa de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut în primul trimestru al acestui an cu 12,72%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă pe principalele activităţi ale sectorului economic după numărul zilelor lucrătoare s-au regăsit în construcţii cu 19 %. Urmeazăn activităţi de spectacole, culturale şi recreative, cu 13,97%, informaţii şi comunicaţii, cu 13,91%, hoteluri şi restaurante, cu 13,30%, şi tranzacţii imobiliare, 13,10%. Sectoarele economice cu cele mai mici creşteri au fost intermedieri financiare şi asigurări, cu 3,03% şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat, cu 4,84%. Costul orar al forţei de muncă a scăzut doar în industria extractivă cu 5,05%. În sectorul bugetar s-au înregistrat creşteri ale costului orar al forţei de muncă ca urmare a aplicării prevederilor legale pentru personalul plătit din fonduri publice. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat în învăţământ: 23,57%. În administraţia publică, creşterea a fost de 18,59%, iar în sănătate şi asistenţă socială, 14,01%. 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Clanul
Drama

Clanul

Serialul ne poartă în renumita dinastie Joseon și prezintă o altă etapă din istoria Coreei.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook