A doua slujbă de ÎnviereCreștinii s-au adunat în număr mare în biserici în prima zi de Paști. Bucuroși, aceștia au cântat în cor Hristos a Înviat, au ciocnit ouă și au mâncat cozonac.

AMBIANȚĂ

GRIGORE MAZILESCU, preot parohia Costeasca

"Astăzi biserica noastră serbează cea mai mare sărbătoare numită sărbătoarea sărbătorilor și anume Învierea. De ce este mai mare decât cealaltă, pentru că pe această Înviere se bazează întreaga învățătură ortodoxă. Sfântul Apostol Pavel spune că dacă nu ar fi murit și nu ar fi înviat atunci zadarnică ar fi toată propovăduirea, atunci ar fi zadarnică toată credința."

"Am venit și cu ăsta mic, ușor, ușor, poate el va ajunge mai în adâncime decât am reușit noi să ajungem. Hristos a Înviat la toată lumea!"

"Învierea este momentul sublim al creștinismului, fără Înviere creștinismul nu are valoare deplină."

Denumirea de Paşti vine din ebraicul pesah care înseamnă trecere. Paştele evreilor marca trecerea poporului ales prin Marea Roşie, din robia Egiptului în pământul făgăduinței, Canaan. Paştele creştinilor este considerată sărbătoarea bucuriei date de vestea Învierii Mântuitorului. O veste care, până la Înălțarea Domnului, respectiv timp de 40 de zile, se regăsește în salutul "Hristos a Înviat!", la care se raspunde cu "Adevărat a Înviat!". De Paște, nimeni nu trebuie să fie trist sau să plângă, bucuria fiind sentimentul care domină Învierea. Hristos Se mai arată după Înviere de câteva ori, ca să certifice că Învierea Sa este reală, dar viață Lui nu mai este existența biologică din lumea aceasta. Praznicele împărătești legate de sărbătoarea Învierii Domnului vor continua cu sărbătoarea înălțării Domnului peste 40 de zile și Pogorârea Sfântului Duh sau sărbătoarea Rusaliilor, la 50 de zile după Sfintele Paști.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook